Bosrand 18 Vertrek

Nee we zijn nog niet weg van de bosrand. Nog een nachtje slapen en dan rijden we weer zuidwaarts. Mijn trouwe driewielerfiets is al wel op weg naar N. Vanmiddag arriveerden de vrienden die een auto hebben die groot genoeg is om mijn fiets te vervoeren. het is goed zulke vrienden te hebben, die er niet tegen opzien om op een dag meer dan 300 kilometer te rijden om mijn fiets weer mee terug te brengen. Dat is nog eens een vriendendienst. Want mijn fiets hier te hebben was de grootste succesfactor in het welslagen van deze vakantie. Nu kon ik in eigen tempo de vele mooie fietspaden ontdekken, de heide exploreren en dorpjes in de omgeving doorkruisen.Natuurlijk was het gezelschap aangenaam, het huisje sprookjesachtig, maar zonder fiets was het allemaal een stuk minder aardig geweest. Uiteraard hadden we met de auto ook de buurt kunnen verkennen, uitstapjes kunnen maken naar Groningen, Meppel of Emmen. Maar nu hebben we dat allemaal zonder spijt aan ons voorbij laten gaan en hebben wij van onze vakantie een fietsmeerdaagse gemaakt.
Het aardige van een vakantie in eigen land is dat we ook wat aanloop kregen. Aanloop van gezellige mensen. We mochten zoonlief en zijn echtgenote ontvangen, J en M bleven een nachtje slapen, H kwam langs en vandaag dus G en ML om de fiets op te halen. We gingen op bezoek bij de buren uit N die met hun boot twee dorpen verderop afmeerden.
We aten met onze fietsvervoerders in de pub aan het einde van het zandpad. Samen met de ijssalon in het dorp onze vaste ankerpunten voor een drankje, lunch of diner.
Onze vakantie zit er zo goed als op. Koffertjes pakken, morgen inladen en terug naar huis. Net daar aangekomen vertrekt Gade weer voor een weekje naar Terschelling.
Morgen nemen we afscheid van Gijs de kat waar we oppasten en Franka de buurhond die geregeld op bezoek kwam. Maar morgen zie ook  Harrie weer. Benieuwd of ze me nog terug kent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *