Geannuleerd

Nee, ik wil het niet over het weer hebben. Ik herinner mij een jaren ’70 poster met de koppen van Marx, Engels en Lenin met daarbij de tekst “Alle reden vom Wetter. Wir nicht!” Ik wil me voor vandaag graag bij dat drietal aansluiten. Het was in die tijd dat je je huis vol hing met dit soort posters met een hoog Peace-no War-gehalte en slogans als ‘Stell Dir vor es ist krieg und keiner geht hin’.
Vandaag had ik eigenlijk helemaal geen blog kunnen schrijven, want er was een tweedaags uitstapje naar het westen van het land gepland. Voor een nacht was er een hotel geboekt en het vaste voornemen bestond om twee musea te gaan bezoeken. Samen met een bevriend echtpaar. Maar we hebben het uitstapje moeten cancelen om twee redenen. Bij het bevriende echtpaar liet een zomergriep nog te veel sporen na om optimaal van het uitstapje te genieten en mijn peesontsteking maakte elke pas pijnlijk. Bovendien zouden de temperaturen tot meer dan tropische waarden stijgen. Maar daar wil ik het niet over hebben (zie de eerste zin van dit stukje). Gade belde met het geboekte hotel met de mededeling dat wij van de reservering afzagen. Dat kon, maar de nacht die niet genoten werd zou toch betaald moeten worden. Dat waren nu eenmaal de regels van het hotel en regels zijn er meestal om je aan te houden. Toch zonde van het geld.
Kortgeleden hadden wij er even over gedacht om onze doorlopende  reisverzekering op te heffen. Buitenlandse reizen leken voorlopig toch niet aan de orde. Maar wij ondernamen geen actie om het idee om te zetten in actie. Ik bel mijn verzekeringsmaatschappij, leg de vriendelijke medewerkster de situatie uit en onze polis blijkt ook annuleringskosten te vergoeden. Ik lever telefonisch wat gegevens aan. Ik hoor hoe de verzekeringmedewerkster een en ander op haar computer intikt en ons dan meedeelt dat de annuleringskosten binnen vijf  dagen op mijn rekening zullen worden bijgeschreven. Met het bevriende echtpaar prikken wij een nieuwe datum voor ons uitstapje. Uiteraard DV.

Eén reactie op Geannuleerd

  1. Ellen schreef:

    Pech Jan, maar beter een andere keer, als je er echt van kunt genieten.
    Frappant hoe gemakkelijk verzekeringen met annuleringen omgaan. Ons is een paar weken geleden hetzelfde overkomen: vervelend voor u, we maken het geld over. Er werd niet naar een factuur of overschrijving gevraagd.
    Beterschap met de pees en sterkte met ‘das Wetter’!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *