Ongeremd

Nu al weer een paar jaar heb ik mijn lokale mobiliteit op peil weten te houden door het gebruiken van mijn driewieler. Omdat ik mijzelf, maar vooral ook Gade, mij niet meer op een tweewieler vertrouwde ben ik destijds overgaan tot de aanschaf van een driewieler.Het voordeel van mijn driewieler is dat je niet kunt omvallen. Ook op mijn tweewieler bleef ik overeind, maar toch met veel minder zekerheid als ik gewoon was. Maanden lang raakte ik geen fiets meer aan totdat ik overging tot de aanschaf van mij huidige driewieler. Ik voelde weinig gĂȘne om op dit vervoermiddel over te stappen. Waar ik wel aan moest wennen was dat mensen mij te hulp schoten als ik maar even stilstond. De bereidwillige medemens vroeg mij geregeld of zij mij konden helpen als ik op mijn fiets even zat te niksen. En dat was nu precies iets wat ik nog uitstekend en met verve zelf kon doen. Ik bedankte hartelijk en wist dat ik de hulpaanbieder een goed gevoel had gegeven die door zijn aanbod toch ook weer zelf overtuigd raakte van zijn hulpbereidheid. Soms zag ik dan ook een lichte teleurstelling bij de tot-hulp-bereide als ik zijn steun niet van node had en hij moest omzien naar een ander mogelijkheid om zijn dagelijkse goede daad te verrichten.
Mijn driewieler is mijn trouwe metgezel, die zelfs mee op vakantie ging en mij daar de hotsebotserigheid van rustieke bos- en landweggetjes liet ervaren. Gevolg was wel dat van tijd tot tijd wat moeren en schroeven extra aangedraaid moesten worden.
Nijmegen is een stad met nogal wat hoogteverschillen en met suizelende vaart stortte ik me, zoefzoef somtijds ongeremd van een van zijn heuveltjes af. Vrij onlangs kwam ik er echter achter dat ook al wilde ik bijremmen het in de rem knijpen geen enkel effect had. Het remmen droeg niet bij aan het afnemen van de vaart en op precaire moment moest ik die verminderen door mijn voeten op het asfalt te zetten  en te bidden dat ik op tijd voor een drukke kruising tot stilstand zou komen.
Tijd om bij de fietsenmaker langs te gaan en nieuwe remblokjes te laten monteren. Zojuist de fiets opgehaald. Remmen heeft weer zin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.