Trilogie

Ik kan natuurlijk niet achterblijven. Als mijn bloggende neef aandacht besteedt aan mijn blog en aandat van een achternicht van hem en mij en zij op haar beurt weer schrijft over haar achterneef en over mij, haar bloggende oudoom, dan is het aan mij om deze trilogie te voltooien. Een trilogie van drie bloggende familieleden. Ik zelf, mijn neef (www.moddergat.nl) en mijn achternicht (http://typischsuus.wordpress.com). Even uitleggen hoe het precies zit. Mijn neef is de zoon van mijn zus. Ik ben dus zijn oom. Suus is de dochter van de dochter van mijn overleden broer. Zij is dus mijn achternicht en ik ben haar oudoom. Even de familieverhoudingen helder neergezet. Neef Gerard en achternicht Suus hebben het dan wel over een kleine familie, maar voor je het weet ben je, zelfs in een kleine familie, de weg kwijt.
Is het toeval dat drie generaties in een familie aan het bloggen zijn geslagen? Ja en nee. Achternicht Suus zegt dat het genetisch bepaald moet zijn. Bij haar zelfs van twee kanten. Van vaders zijde en van moeders zijde. Maar dat we alle drie met verschillende intensiteit en ieder met zijn eigen stijl invulling geven aan dit medium is volgens mij toeval. Maar wordt het niet tijd iets met dit toeval te doen. Wordt het geen tijd de krachten te bundelen en bijvoorbeeld af te spreken om op eenzelfde dag, in ieder geval rond dezelfde tijd, aandacht te besteden aan hetzelfde onderwerp en dan te zien hoe verschillend of hoe gelijk we tegen dat onderwerp aankijken. Verenigt de band van het bloed ons of drijft die ons generatiegewijs uit elkaar? Of moeten we het gewoon van het toeval laten afhangen? Dat soms onze blogs elkaar kruisen, maar meestentijds mijlenver uit elkaar lopen, familie of niet. Ik gooi het maar even in de groep. Maakt dit schier incestueuze bloggersgedrag geen enkele kans of zien Neef en en Achternicht wel iets in dit plannetje. Ik zal met extra belangstelling, terug in Nederland, hun blogs lezen, misschien staat er wel een reactie in.
Over een uurtje vertrekken we van hier om in twee etappes naar de goede stad N. terug te keren.

Eén reactie op Trilogie

  1. Gerard Tonen schreef:

    Kleine correctie. Het is http://www.dossiermoddergat.nl. Jan, kom jij met plaats, tijdstip en onderwerp. The battle of the bloggers. Nou ja, battle. Battle is niet het goede woord. Ik verheug me erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *