Ballotage

Ik krijg bericht van meneer of mevrouw Nespresso zelf. Het spijt hen zeer, maar ze kunnen me nog niet accepteren als lid van hun koffieclub. Ik mag dan wel denken dat een pakbon een voldoende bewijs is dat ik inderdaad een koffiemachine heb gekocht, maar voor hen is dat bij lange na niet voldoende. Alle andere gegevens heb ik correct ingevuld. Ik krijg zelfs een Nespresso-identificatienummer, maar mijn koffiebestelling kan nog niet uitgevoerd worden. Ik krijg letterlijk te lezen:”Wij hebben uw deelname aan de promotie van Nespresso in goede orde ontvangen. Echter, het bestand dat u indiende is geen aankoopbewijs (bijv. een pakbon of offerte). Om uw deelname te voltooien dient u een geldige kopie van uw aankoopbewijs te uploaden.
Het bericht eindigt met de volgende mededeling: “Wij verzoeken u deze e-mail niet te beantwoorden.” Dat brengt mij enigszins in verwarring hoe dan aan hun eis te voldoen, maar er is een linkje via welk ik hen een kopie van een aankoopbewijs kan uploaden. Maar het blijft de vraag wat in de ogen van Nespresso zelf een geldig aankoopbewijs is. Ik gok er op dat de rekening van de leverancier voldoende is, maar dat blijft een gokje.
Toen ik decennia geleden ging golfen waren er nog drie handtekeningen van clubleden nodig ook als spelend lid te worden ingeschreven, maar nu anno 2018 jan en alleman lid kan worden van een golfclub, drukt op mij de zware bewijslast dat ik inderdaad een koffiezetmachine gekocht heb en dat pas als ik dat gedaan heb via het Internet koffiecupjes kan bestellen. Volgens mij word je nog makkelijker lid van een kerkgenootschap (al dan niet belijdend) dan dat je klant kan worden van deze koffieboer.
Ik scan het papiertje dat in mijn ogen als aankoopbewijs kan gelden en load het up. Nu is het groet wachten begonnen. Ik citeer opnieuw uit het meest recente bericht van Nespresso: “Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat uw deelname goed verwerkt is. U ontvangt uw koffiebestelling binnen drie werkdagen op het gekozen afleveradres.”
Ik ben toe aan een kopje koffie. Nespresso of niet, maakt niet uit.