Publicaties

De dood en de dingenDe dood en de dingen

De dood en de dingen is een gedichtenbundel geschreven door Jan Th.A.E. Roelofs (1945). Hij is geboren in Nijmegen. De stad waar hij met hart en ziel aan verbonden is. Hij heeft een van de mooiste gedichten ooit over Nijmegen geschreven: Soonet feur de stad. Het is opgenomen in deze bundel en is overigens het enige Nimweegse gedicht dat in de bundel staat.
In deze tijd van druk, druk, druk, en rap en poetry slam is het werk van Jan Roelofs een oase van rust. De titel luidt niet voor niets: De dood en de dingen. Jan Roelofs koppelt in zijn werk triviale dingen vaak aan overpeinzingen over de dood. MaarUitverko die gedachtespinsels geeft hij van tijd tot tijd zo’n draai dat een glimlach onvermijdelijk is. In De dood en de dingen staan gedichten waar je van gaat houden. Naarmate je ze vaker leest, ga je er meer van houden.

ISBN 978-90-79454-02-0
aantal pagina’s: 74
Uitverkocht

Beelden van een stad

Nijmegen 1950 – 1960, beelden van een stad tussen ooit en nu is het meest complete beeldverslag van Nijmegen in haar ontwikkeling in de jaren ´50 en ´60. Kees Hakvoort stelde uit de vele foto´s van Wim K. Steffen een schitterend document samen waar nog vele generaties Nijmegenaren van kunnen genieten. Samen met de verhalen van Thomas Verbogt en Jan Roelofs wordt het beeld van Nijmegen 1950 -1960 compleet.

ISBN 978-90-89470-61-4
aantal pagina’s: 114
prijs: € 10,-
Verkrijgbaar bij de boekhandel.

opao en opoe pluus - nimweegs - web

In opao en opoe pluus ien’t nimweegs gaat nijntje op bezoek bij opa en oma pluis. ‘Op ‘n dag see opao pluus, ik hè wà feur jouw, nijn, ik maokte jouw ‘n otoped, hoi-hoi, riep nijn, wà fijn’ Oma pluis leert nijntje breien en ze drinken samen een ‘kumke thee’. ‘Er wäöre botterkuukskes bij, en nijntje moch er twee’. […]
Vertaler Jan Roelofs
ISBN 978 90 5615 385 4
Prijs: € 6,00
Verkrijgbaar in de boekhandel

Afbeeldingsresultaat voor Nijntje git fietse ien't nimweegsNijntje git fietse ien ‘t nimweegs gaat over de wens van nijntje om te leren fietsen: ‘laoter as ik grot bin, doch nijntje op ’n dag, gaoj ik ’n fietstoch maoke, ik hoop dà dà dan mag’.
De vertaling werd verzorgd door Jan Roelofs.
Prijs € 6,95
Verkrijgbaar in de boekhandel

Soonet feur de stad

Het  gedicht “Soonet feur de Stad” is als een van de literaire bakens geplaatst in de hal van het Nijmeegse stadhuis en daar op 11 november 2011 door wethouder Henk Beerten onthuld.