?

Vanochtend kreeg ik op mijn Facebook een onbegrijpelijke mededeling. Een bevriend journalist schreef op mijn tijdlijn een bericht. Een bericht van een woord. “Mooie”. Meer stond er niet op mijn tijdlijn. Vraag mij nu niet precies wat een tijdlijn is, en hoe berichten daar op komen. Ik ben slechts een bescheiden gebruiker van Facebook. Kondig er elke dag het verschijnen van mijn blog aan, zie daar dan dat er soms zowaar mensen zijn die het leuk vinden, ¬†feliciteer een jarige en stuur af en toe een berichtje. Voor de rest ben ik een passief gebruiker en blijf zo op de hoogte van wat Facebookvrienden de moeite waard vinden om de virtuele wereld toe te vertrouwen. Zo word ik geconfronteerd met tal van filmpjes die ik volgens de afzender per se moet zien. Grappig, ontroerend, vinden zij. Smaken verschillen. Ook krijg ik van diverse kanten tegeltjeswijsheden toegezonden. Die lees ik soms met een glimlach, maar even vaak scroll ik heel snel door. Het is natuurlijk ook mijn eigen schuld. Wat moet ik ook met 299 ‘vrienden’. Die kun je toch niet allemaal bijhouden. Van tijd tot tijd neem ik die vriendenlijst weer eens door met het vaste voornemen om rigoureus op te schonen. Maar bij de meeste ‘vrienden’ is er toch wel een reden om ze in mijn lijstje te handhaven.
Ik heb een goede reden om een nieuw vriendschapsverzoek niet te accepteren. Dat is als het komt van iemand die ik niet ken, maar vriend van een vriend is. Het gezegde ‘Een vriend van een vriend is ook mijn vriend’ is mij toch een iets te gemakkelijk criterium. Er moet wel een persoonlijke band zijn, hoe fragiel ook.
Blijf ik nog zitten met dat onbegrijpelijke berichtje dat ik vanochtend kreeg. Mooie. Wat moet ik daar nou mee? Geen idee wat de afzender daar mee heeft bedoeld. Mooie Kerst, verjaardag, zaterdag? Ik heb hem snedig geantwoord met “Mooie wat?’. Ik wacht af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *