Aanbeveling

Het komt maar zelden voor dat Gade en ik ons overdag op de bank nestelen om samen een tv-programma te bekijken. Inde avonduren komt dat vaker voor, waarbij de waarheid mij gebiedt te zeggen dat ik kijk en Gade er voor de gezelligheid bijzit, een krant doorbladerend of een artikel in ‘De Groene’ lezend. Ik kijk graag tv en deze week volg ik als fan van Francis van Broekhuizen van harte de quiz ‘De slimste Mens’, niet eens een guilty pleasure. Nee, ik kom daar recht vooruit. Maar ik kan mij ook goed voorstellen dat er mensen zijn die gruwen van dit oppervlakkige vermaak. Ik niet. Ik kan er veel van mijn onnutte kennis in kwijt door te proberen sneller dan de kandidaten de vragen te beantwoorden. En als dat lukt is er steeds weer dat klein geluksmoment, dat gevoel van triomf dat het niet helemaal niet voor niets is geweest dat ik mijn hersens heb gebruikt voor zoveel domme weetjes. Hoeveel echte wijsheid is er verloren gegaan door ze niet voor serieus denkwerk te gebruiken.
Vandaag¬† keken wij dus midden op de dag tv. Beter gezegd naar Netflix. Daar waren we twee dagen geleden al mee begonnen.Voor en na ‘De slimste Mens’ zagen wij¬† afleveringen van de achtdelige miniserie ‘Unbelievable’. Vandaag konden wij niet tot de avond wachten en bekeken deel 7 en 8. Nee, wees niet bang, ik ga het verhaal niet hervertellen. Daardoor zou het alleen maar aan kracht verliezen. Kracht die het niet alleen ontleent aan het gegeven zelf, maar zeker ook aan het fascinerende acteren van de hoofdrolspeelsters, de dialogen en de schokkende weergave van slecht gevoerde verhoren. Ongelooflijk.
Een paar dagen geleden wees een goede vriend ons op het bestaan van deze serie die in september 2019 werd uitgebracht. Het was een prima aanbeveling. Ik kijk weinig Netflix maar dit was meer dan de moeite waard.

2 reacties op Aanbeveling

  1. Yvonne Vlek Roelofs schreef:

    Heb de serie ook gezien, idd ongelooflijk en schokkend

  2. Maria schreef:

    Helemaal mee eens Jan. Wij beginnen nu aan aflevering 5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.