Aansluiting

De nieuwe tv is gekocht. Dat verhaal is bekend. Aansluitend op die koop zijn we een paar straten verder naar de UPC-winkel gegaan. Om ons eens te oriënteren op de mogelijkheden, die die provider te bieden heeft. We, Gade en ik, worden keurig te woord gestaan. Onze situatie is nog al ingewikkeld. Vinden wij. Wij hebben twee huizen tot een woning gesmeed. Allebei de huizen hebben nog wel een eigen UPC-tv-abonnement. De vaste telefoon loopt via de KPN en dan is er nog een derde provider voor het Internet. De jongeman van UPC begrijpt het, ondanks mijn soms wat chaotische uitleg. Resumerend moet er dus een tv-abonnement worden opgezegd, een telefoonabonnement (met nummerbehoud!)  worden overgeschreven en dat geld ook voor het Internet. Verwarrend is dat sommige abonnementen geboekstaafd staan op huisnummer 17, andere op 19. Meestal gebruiken we alleen nummer 17, maar alle aansluitingen komen te liggen in het deel van het huis dat nummer 19 draagt. Komt nog bij dat voor de gemeente ons huis bekend staat als 17 (samen met 19). De mogelijkheden voor verwarring liggen dus voor het opscheppen. Dat gebeurt ook prompt als UPC ons benaderd met de mededeling dat zij onze vorige provider via de overstapservice niet kunnen bereiken. Die kent namelijk geen abonnement op nummer 19. Ik bel en leg het uit. Dat de oude provider ons registreert op nummer 17. UPC gaat dat doen op 19. En ziet, het dreigt te gaan werken.
Ooit hebben we ons aangemeld voor glasvezel, maar dat hoeft dus niet meer. Ik meld dat bij het buurtgebonden glasvezelcomité, maar die antwoorden prompt dat zij daar niets mee van doen hebben. Ik moet terecht bij de beoogde provider. Maar daar heb ik ooit alleen maar een optie neergelegd, geloof ik. Maar volgens de mevrouw van die provider zit ik wel al in het systeem. Daar wil ik uit. “Een brief”, zegt ze, “want we hebben een handtekening nodig.” Ik zeg schriftelijk  iets op wat ik nog niet heb. Hopelijk werkt het, ik heb nog geen reactie.
Ik meld mij ook af voor de aanleg van de glasvezel. “Zou ik niet doen”, zegt de glasvezelhelpdesk.  Nu leggen ze het nog gratis aan, maar straks moet daar voor betaald worden en stel dat de toekomstige kopers van mijn huis ooit wel glasvezel willen. Dan kan het er maar liggen. Zuchtend geef ik toe. Straks heb ik een huis met een glasvezelaansluiting die niet werkt. Ik hoop dat dat van mijn UPC-aansluitingen niet gezegd kan worden.

1 reacties op Aansluiting

  1. Ineke schreef:

    Weer even een paar Jan-stukjes gelezen. Leuk! Dank voor het delen en veel groeten! Ineke (die van de Blarenbode 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *