Aanwinsten

Er zijn weer twee nieuwe kunstwerken bij ons komen wonen. Dat betekent ook weer schuiven met dat wat her en der al in het huis hangt en staat. Een mooie juffrouw heeft een plaatsje op de slaapkamer veroverd en verwelkomt ons vanaf nu elke morgen als we wakker worden en wenst ons een goede nacht bij het slapengaan. We kochten het een tijd geleden op een expositie in het kerkje van Persingen en is deze week bij ons afgeleverd.
Vandaag haalden we bij onze favoriete boekhandel een prachtige koffiekan van Klaas Gubbels op met eenĀ  tekst van K.Schippers: als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is. Het is een houtdruk op geschept papier. Er zijn maar drie exemplaren waarop die tekst door de schrijver zelf met de hand is geschreven. Op de andere prenten is die tekst gedrukt. Een van die drie bijzondere prenten hangt binnenkort bij ons. Eerst nog laten inlijsten.
K. Schippers en Klaas Gubbels resideren vandaag in de boekhandel om de verkochte prenten te signeren en maken graag een praatje met de kopers. Schippers prijst als een behendige marktkoopman zijn boeken aan. Gade en ik kennen zijn werk niet, reden te meer voor hem om een verzamelbundel van zijn vroegere werk onder onze aandacht te brengen. Natuurlijk gaan wij overstag en schaffen ‘Een leeuwerik boven een weiland aan’. Onze aanschaf is goed voor een paar vriendelijke woorden van de dichter op de Franse pagina van de bundel aan het adres van Gade en mij. Het is een komen en gaan van kopers van de prent. Een deel van de opbrengst vormt een bijdrage voor een zeer grote en monumentale uitvoering van dit kunst wek op een blinde muur in het stadscentrum. Ooit stond het al op een blinde muur, maar werd het weg gemetseld achter nieuwbouw. Nu komt het over een tijdje in al zijn herschapen glorie weer terug.
We hebben voor even weer genoeg kunst aangeschaft, al sluiten we niet uit dat als we tegen iets aan lopen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *