Action

Als we na de ochtendkoffie bij Zoonlief weer naar huis rijden komt Gade met een voorstel. Ik zit nog na te genieten van het bezoek en het bezig zijn met Guus, hun dwergteckel, als Gade zegt: “Zullen we even bij de Action stoppen. We komen er toch langs.” Ik heb geen enkel idee waar die aanvechting plotseling vandaan komt, maar op deze warme zaterdag ben ik de beroerdste niet. Ik ben nog nooit in de Action geweest. Zag wel hun paginagrote advertenties met van alles en nog wat voor fancy prijzen. Ik voelde nooit de behoefte er echt een bezoek te brengen. Nu volg ik gedwee. We hebben eigenlijk niets nodig, maar ach, kijken kan geen kwaad en de airconditioning in het pand alleen al maakt het bezoek de moeite waard. Ik vergaap me aan het vreemde assortiment. Hoeden en en petten en damescorsetten. Een heuse winkel van Sinkel. Er lijkt wekelijk van alles te koop, het is maar goed dat we niets nodig hebben en al helemaal niet een beeldje van een fee op een eenhoorn (€ 1,98). Gade vraagt of ik geen wagentje moet pakken, dat loopt voor mij zoveel makkelijker. Ik zeg dat we toch niks nodig hebben, alleen maar even kijken. Een winkelwagentje is dan een volstrekt overbodig attribuut.
Ik zie boterhamzakjes in een iets handiger formaat dan dat wij nu hebben liggen. Altijd handig. De eerste aankoop is een feit. Een paar stellingen verderop liggen schuursponsjes. Die had Gade net nodig en de papieren servetten zijn ook op. En kijk daar nou eens. Voor een vriendenprijsje is er een anti-statische stoffer te koop en hup een afwaskwast kan er ook nog wel bij. Maar de aankopen zijn niet meer vast te houden. Gade haalt een wagentje, want inmiddels is er ook besloten tot de aankoop van twee lichtgewicht  tuinstoelen (draagvermogen 110 kg). En als cadeautje aan ons zelf een tuinlantaarntje  op zonne-energie met een ledlampje dat automatisch gaat branden als het donkerder wordt. Een volstrekt overbodige en onnutte aankoop maar voor minder dan twee euro laatje dat toch niet liggen.
We zijn bij de Action geweest. Hadden niks nodig, maar kochten van alles. We lieten ons verleiden, maar zijn verleidingen er niet om aan toe te geven (Oscar Wilde)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *