Adelboden

Adelboden is een gemeente in het district Frutigen-Niedersimmental van het Zwitserse Kanton Bern. De gemeente telt 3.472 inwoners. In Adelboden worden met regelmaat grote skiwedstrijden georganiseerd, zoals World Cup wedstrijden.” Met dank aan Wikipedia.
Gade is op weg naar Adelboden. Vanochtend heb ik haar naar de trein gebracht. Aan het einde van de dag zal zij in Adelboden zijn. Drie of vier keer overstappen, het laatste stukje met de bus. De bergen in. De komende tien dagen zijn we gescheiden. Met een vriendin is Gade naar een ruime week ontspanning voor lichaam en geest. Hopelijk gaat een virusje haar niet al te veel opspelen. Precies een jaar geleden was zij daar ook, maar lag toen een aantal dagen uitgeteld te bed. Ziek met het mooiste uitzicht ter wereld, zoals ze zelf zei. Ik schreef toen ook over Adelboden. Voor mij een naam die mij terugtuimelt naar mijn jeugd. Niet dat ik er ooit zelf ben geweest. Mijn veel oudere broer wel. In 1953. Hij bracht een souvenirtje voor me mee. Ik was zeven jaar en had nog nooit een souvenirtje gehad. Was toen ook nog nooit op vakantie geweest. Ja, een dagje naar de Elternerberg die toen nog Nederlands was. Maar dat was een uitje, geen vakantie.
De komende dagen zal ik mij vooral koesteren in het gezelschap van Harrie. Overdag zullen de dagen zijn zoals ze tot volle tevredenheid al jaren zijn. Gade elders aan het werk, ik thuis. Maar nu hoef ik door de weeks niet voor twee personen te koken. Niet vragen: “Hoe was het op je werk?” Af en toe eens bellen, vragen hoe mooi het daar is en of ze echt wel goed uitrust.
Ik ben vergeten haar haar reisschema voor vandaag te vragen en in gedachte mee te reizen. Weet niet op welke stations ze hoeveel overstaptijd heeft. Zal wel van haar horen als ze aangekomen is. Ben nog iets vergeten te vragen. Of ze een souvenirtje voor me mee brengt. Uit Adelboden, maar daar zal ze vast zelf wel aan denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *