Afstandsbediening

Het huisje in de Achterhoek waar we geregeld verblijven was deze week bezet. Het buurhuisje niet. Dat ligt op een steenworpje afstand in het zelfde mooie bos aan een lemen weg. Het is een mooi licht huisje, net helemaal opgeknapt en van alle gemakken voorzien. Eigenlijk niet van alle gemakken, maar het ontbreken van een vaatwasmachine zorgt vo0r een wat eerlijker taakverdeling. Gade kookt, ik was af.
Er is een goed werkende internetverbinding, onmisbaar voor een dagelijkse stukjesschrijver. En er is een televisietje met wel 30 kanalen via digitenne, een dvd-speler en een radiocombinatie. Die laatste drie faciliteiten zijn samen goed voor wel 4 afstandsbedieningen. Het is even puzzelen welke waarvoor is, maar we krijgen tv-beeld. En de radio bedienen we met de hand, net als de cd-speler.
Gisteravond wilden Gade en ik naar een dvd kijken. Ik heb de complete “Heimatserie” en we installeerden ons voor het eerste van een heleboel delen. Maar wat we ook probeerden, niks geen dvd. We gaven de poging op. Totdat Paul & Witteman begon. Gade wilde toch nog even proberen of het haar zou lukken. Gewapend met twee afstandsbedieningen ging zij aan de slag. Drukte op ik weet niet hoeveel knopjes in alle mogelijke combinaties, maar een verbinding met de dvd-speler kwam niet tot stand. Wat wel gebeurde was dat het niet meer mogelijk leek in de tv-modus terug te komen. Wat Gade ook probeerde het beeld bleef op sneeuw staan en gaf het menu op een flikkerende achtergrond wel de keuze tussen tientallen radiostations, die echter geen van alle ook maar enig geluid voortbrachten. En zo was er na een goed uur knopjes drukken geen beeld en geen geluid.
Ik nam de twee afstandsbedieningen even over. Een laatste vermetele poging. Vraag me niet wat ik deed, maar daar verscheen mijn vroegere baas Guusje ter Horst in beeld. Niks meer aan doen.
Vanochtend kregen we bezoek van de hoofdbewoonster van onze huisje. Zij stopte een losgeschoten kabeltje in de goede uitgang en nu hebben we een werkende tv met dvd. Buiten regent het flink en we gaan geen dvd kijken. We gaan naar de sauna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *