Allergie

Op 30 mei 2017 vertelde ik het verhaal van mijn kaviaar-allergie. Daar hoeven we het nu dus niet over te hebben, al blijft het natuurlijk een mooi en bijna niet te geloven verhaal. Een chique verhaal ook, zeker omdat ik er voor het eerst door getroffen werd op een dienstreis in Japan. Ja, ik lijk dan even echt een man van de wereld te zijn. Ik ken niemand met zo’n exclusieve allergie. Maar het is ook niet iets om trots op te zijn. Allergieën zijn vervelende dingen, maar in mijn geval hoef ik mij er maar weinig voor te ontzeggen. Gelukkig.
Minder gelukkig is onze kat Harrie. Onlangs waren we bij de dierenarts voor een klein kwaaltje waar Harrie nog al eens  last van heeft. Een ontstoken oogje. De dierenarts schrijft dan oogdruppels voor. Inmiddels zijn wij zeer bedreven in het toedienen daarvan. Gade houdt Harrie in een stevige greep en ik houd met een hand zijn oogje wat open en druppel er behendig wat medicijn in. Harrie laat zich dat inmiddels redelijk welgevallen en weet dat hij na de behandeling wat lekkers krijgt. Tot voor kort was dat een kattensnoepje. Maar dat is nu even anders. Toen Gade voor een herhaalconsult bij de dierendokter was merkte die op dat Harrie wat dunner behaard leek te worden boven zijn ogen. Dat kon volgens  haar wijzen op een allergie voor het een of ander en zij raadde ons aan te stoppen met de brokjes die hij normaal at en die te vervangen door een gelimiteerde hoeveelheid andere brokjes. Harrie was geen veelvraat. Er stond altijd een bakje brokjes voor haar klaar waar zij geregeld wat van at, zonder zich te overeten. Maar de nieuw brokjes verslindt zij. Het te volle bakje ging in een keer leeg, vandaar dat wij nu proberen haar eetpatroon wat te wijzigen en een keer per dag krijgt ze rond half vijf 41 gram brokjes en ’s ochtends een half blikje nat voer. Harrie vind het maar niks en zeurt gedurende de dag klagelijk dat zij trek heeft.
Over zes weken moeten we bekijken of haar dunnere haarplekjes weer wat voller zijn geworden. Teken dat de behandeling aanslaat. Zo niet, gaan we terug naar het oude regime, want dan is er iets anders aan de hand. Dat zal Harrie zeker niet betreuren. De nieuwe brokjes smaken haar uitstekend, maar het zijn er zo weinig.

3 reacties op Allergie

 1. Maria schreef:

  41 gram…???

 2. Joost Muskens schreef:

  Allen dun haar boven de oogjes? Kan dat ook van de druppels komen? Prednison?

 3. Rein Verdijk schreef:

  41 gram en een half blikje nat kan toch nooit genoeg zijn voor een gezonde poes als Harrie.
  Zo dwing je haar achter de vogeltjes en muizen aan te gaan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *