APK

Ik had hier een doorwrochte beschouwing willen geven over het nut en de noodzaak van een APK-keuring. Onze auto onderging vandaag namelijk zo’n keuring die mij niets kostte omdat die gekoppeld was aan een grot-onderhoudsbeurt. En als service van de zaak hadden ze het voertuig ook nog door de wasstraat gehaald. De auto heeft de keuring glansrijk doorstaan, met die verstande dat er twee nieuw ruitenwissersbladen zijn gemonteerd en een riem is vervangen die droogtescheurtjes vertoonde. Een riem die ergens toe diende en dat door de garagehouder uitvoerig werd toegelicht, maar ik nu al weer volledig vergeten ben. Ik had het verhaal deze keuring verder willen gebruiken als metafoor voor het menselijk bestaan dat ook niet zonder onderhoud, zorg en aandacht kan. Ook had ik willen verhalen over de haal- en brengservice die de garage verzorgt, waarbij het mij thuis brengen vlotjes verliep, maar men bijna vergat mij weer op te halen. Goed dat ik even belde om dat probleem op te lossen. En ook dat deel van de dag had weer een aardige kapstok kunnen zijn om een diepzinnig betoog te houden over de vergeten en verlaten mens, die een eenzaam bestaan leidt en eigenlijk ophoudt mens te zijn omdat hij niemand meer ziet, spreekt of hoort.
De dag vorderde en vorderde. Ik verdeed mijn tijd met het weg dutten bij reportages van de WK-wedstrijden in Rusland en er kwam bijna niets van het schrijven van mijn blogje.
Neef belde om afspraken te maken over de dagen dat wij op zijn huis in de oerprovincie Drenthe gaan passen. Hij vroeg mij waar mijn blog van vandaag bleef. Ik vertelde hem dat ik de titel al wel had, maar nog niet aan schrijven toe was gekomen. We raakten aan de praat over mijn blog van gisteren. Hij is een afvallige en ik voegde hem toe dat hij diep in de hel zou branden en ik voor hem vanuit de hemel zou bidden. Hij vroeg me te zijner tijd dan iets verkoelends te sturen. Ik bood hem aan kersen en ijs te sturen, waar hij dan ‘cerises flambées’ van kon maken. Hij beloofde mij dan wat brandewijn te sturen. Wij hebben het beste met elkaar voor.
Van  mijn blog over de APK is niets terecht gekomen. Alleen de titel bleef overeind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *