Bandenwissel

Als gevolg van de klimaatverandering kun je je natuurlijk afvragen of het zin heeft voor die paar dagen per jaar dat er een miniem laagje sneeuw ligt of dat het een beetje glad is winterbanden onder je auto te laten leggen. Het is net zo iets als de griepspuit. Durf je het risico te lopen om hem dit jaar over te slaan en laat je de zomerbanden je de winter doorhelpen? Hoeveel risico durf je te lopen.
Ik ken mijzelf voldoende om te weten dat ik het zekere voor het onzekere verkies. Ik zal volgende week de griepspuit wel weer gaan halen. Ik hoor tenslotte wel tot bijna alle doelgroepen die daarvoor in aanmerking komen. Ik heb wel recht op vijf gratis spuiten!
Vanochtend ging ik gehoor geven aan een al een tijdje geleden gemaakte afspraak om mijn zomerbanden door winterbanden te vervangen. Het was een zonnige dag, 13 graden. Zo’n herfstdag die niets met winterbanden van doen leek te hebben anders dan dat die afspraak er stond. Keurig op tijd meldde ik mij aan de onbemande balie. Het garagebedrijf leek veel te groot voor de  twee aanwezige monteurs die ik in een ver hoekje van het pand vond. “We helpen u zo.” Dat zou een belofte blijken die korte tijd later in het geheel niet waar gemaakt kon worden. Met enige stelligheid verklaarde een van de monteurs dat er voor mij maar twee banden klaar lagen. Ik wist toch zeker dat ik een paar maanden geleden er vier had ingeleverd. Er worden werk- en pakbonnen bijgehaald en met het hoofdkantoor gebeld. Uit alle gegevens blijkt dat er wel degelijk vier banden in het spel zijn maar om op dat moment niet te achterhalen redenen liggen er hier maar twee op montage te wachten. “We gaan het voor u uitzoeken mijnheer. Waarschijnlijk heeft zo’n Pool in het landelijk magazijn weer eens verkeerd geteld of in de drukte maar gauw een krabbeltje gezet op de verkeerde plaats, maar het komt goed. Alleen niet vandaag. Wij bellen u als de banden boven water komen.” Op mijn grapje dat ik niet wist dat ze daar in bewaard werden wordt niet gereageerd. Ik heb ook nog geen telefoontje gehad. Misschien wordt het wel een winter op zomerbanden.

1 reacties op Bandenwissel

  1. Rein Verdijk schreef:

    Zoiets schept geen band Jan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *