Beer op bezoek

Beer is al heel vaak op visite geweest. Beer is heel veel hond die nu al weer tijden bij de overbuurvrouwen woont. Aanvankelijk als noodopvang, een opvang die steeds meer een permanent karakter krijgt. Gade gaat geregeld met Beer uit wandelen. Dat vindt ze fijn en Beer meestal ook, al geeft hij soms te kennen dat het voor hem niet hoeft. Dan gaat de wandeling niet door. Beer verzet dan geen stap en de vele kilo’s hond winnen het dan met gemak van de mens. Geen stap is voor Beer dan geen stap, zelfs geen klein pasje. Hij staat verankerd op zijn plaats en neigt alleen tot beweging als er weer richting huis gegaan wordt. Maar meestal is Beer zeer gezeglijk, goeiige lobbes eerste klas .
Vanmiddag ben ik Beers oppas en logeert hij bij mij. De begane grond van ons huis kent hij als geen ander, daar komt hij graag. Maar vanmiddag ontvang ik hem op mijn werkkamer op de eerste verdieping. Nu zul je denken dat Beer als bewoner van een bovenhuis wel gewend is aan een trap, maar de ene trap is de andere niet. Het kost enige overredingskracht voor hij bereid is naar boven te komen, maar als hij daar is kwispelt zijn staart van genoegen bijna van zijn lijf. Tjee, wat zijn hier veel nieuwe dingen te ruiken. Opgewonden loopt hij door de kamer, komt steeds even bij mij langs, legt zijn immense kop in mijn schoot om van daaruit weer een ander hoek uitgebreid te gaan besnuffelen. Ik weet dat het niet kan, maar ik meen toch zeker hem te zien glimlachen.
Beer heeft allerminst een hondenleven, maar gezellig spannend is het wel op zo’n nieuwe plek. Elk nieuw geluid wordt enthousiast verwelkomd met een fikse blaf. Het aan gaan van de wasmachine, het slaan van de klok wordt luidblafs beantwoord waarbij hij zijn kop schuin draaiend mij aankijkt en ik hem geruststellend vertel dat het de wasmachine of de klok is die hij hoort. Beer neemt het voor kennisgeving aan.
We spelen met een balletje, houden elkaar bezig tot hij het genoeg vindt. Slobbert wat water naar binnen, strekt zich uit en gaat lekker liggen. Ik schrijf een stukje. Braaf Beer, brave hond.

Eén reactie op Beer op bezoek

  1. jan-herman schreef:

    weer een glimlach op mijn gezicht, dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *