Bereikbaarheid

Van de vele functies die mijn mobiele telefoon zou kunnen uitvoeren, gebruik ik er maar een paar. Ik ben te gemakzuchtig om al het goeds dat het apparaatje je kan bieden mij eigen te maken. Maar de voor de hand liggende functies als bellen en een chatberichtje sturen gaan mij goed af. Maar ik heb de mogelijkheid om mijn mail ook op de telefoon in te zien en te versturen niet geactiveerd. Dat berichtenverkeer bewaar ik voor mijn laptop en ik hoef niet direct te weten wie mij wat bericht. Handig vind ik het wel om Internet te kunnen inzien en Google-maps heeft mij op mijn verzoek geregeld de weg gewezen, maar mijn Facebookberichten bewaar ik voor thuis. En ik stel er hoegenaamd geen belangstelling in om in  ‘real time’ te weten waar die of die ingecheckt heeft en al helemaal niet hoe de eerste gang van zijn o zo voordelige toeristenmenu er uit ziet. Laat staan de tweede of derde gang. Het is niet iedereen gegeven voedsel goed te fotograferen en dat maakt de plaatjes er niet smakelijker op. Nee, ik haal lang niet uit mijn toestel wat er inzit, maar ik heb er ruimschoots genoeg aan.
Een vriend van me is veel bedrevener in het benutten van de mogelijkheden die zo’n toestel biedt. Hij kan iets met zijn toestel dat ik van mij lang zal ze leven niet op mijn toestel zou willen. Hij heeft zijn toestel zo ingericht dat hij met een enkele druk op een knopje (vraag me niet welk) kan zien waar zijn echtgenote zich bevindt. Ik hou veel van mijn Gade, maar ik hoef niet van minuut tot minuut te weten waar zij is en daarbij dan te fantaseren wat zij aan doen zou kunnen zijn. Ik zou dat voelen als een enkelband en we zijn dan wel met elkaar getrouwd, maar zeker niet tot elkaar veroordeeld.
Vanochtend was  mijn vriend zijn vrouw even kwijt. Ze moest zich ergens tussen Antwerpen en Gent bevinden, maar zijn berichtgever daarover zweeg in alle talen. Ik zag zorgelijke trekken in zijn gezicht en opluchting toen hij zag dat ze toch ergens op de Vrijdagmarkt in Gent opdook. Samen zijn is een goed ding, maar of dat ook moet betekenen dat je altijd en overal van elkaar weet waar de ander is? Dat haalt toch het avontuur uit een relatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.