Bijwerking

Ik slik nu al meer dan twintig jaar fiks wat medicijnen. Het is de smeerolie die deze krakende wagen nog steeds aan de gang houdt. De medicijnen zijn heel verschillend. Maar liefst zes soorten, soms bijna onuitspreekbare namen van verschillend soort en gewicht. De ene pil stimuleert, de ander remt af, een derde verhindert en nog weer een anderee bevordert. Tal van lichamelijke functies worden door de pillen gereguleerd. En dan heb ik het nog niet over de voedingssupplementen die ik daarnaast ook nog slik. Gade zegt op aanraden van een gezamenlijke arts dat dat goed voor me is. Gekscherend merk ik wel eens op dat ik er niet in geloof maar dat het wel werkt. Los van al die ongemakken voel ik me prima.Het leven lacht me tegemoet en ik lach terug.
Dit weekend waren we op bezoek bij een bevriende fysiotherapeute. Ooit was ze alleen maar mijn therapeute, maar allengs raakten we bevriend. Ik trouwde haar en haar vriend, Gade was getuige. Goede vrienden dus. Zij kent mij en mijn wat haperende lijf ook al meer dan twintig jaar. En in een serieus gedeelte van ons gesprek verteldeĀ zij dat het haar niet zou verbazen als ik ook nog naast alle kwalen die ik al had er ook nog de symptomen van een andere aandoening waren. Haar vakvrouwenoog was dat opgevallen. Op haar aanraden en gestimuleerd door Gade heb ik vanochtend mijn huisarts geraadpleegd. Vroeg op, voor mijn doen heel vroeg op. Een goed gesprek.Nog geen reden voor grote ongerustheid. De mogelijke symptomen konden ook een gevolg zijn van de bijwerkingen van de 10 pillen die ik dagelijks slik en verschijnselen zijn van de kwalen en kwaaltjes die bij mij horen. Voorlopig de boel maar goed in de gaten houden en zo nodig weer nader contact.
Soms heb ik wel eens het gevoel dat ik niet meer besta, maar dat ik het product ben van de bijwerkingen van mijn medicijnen en de symptomen van wat ik mankeer. Eigenlijk ben ik een grote bijwerking. Maar verder gaat het goed met mij. Heel goed.

1 reacties op Bijwerking

  1. Marty schreef:

    I really co’nuldt ask for more from this article.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *