Boogschutter

Als ik en kwartiertje later was geboren dan was ik een Steenbok geweest. Dat sterrenbeeld begint doorgaans op 21 december. Jarenlang heb ik dan ook gedacht dat ik een Steenbok was. Ik had zelfs ooit washandjes gekregen met dat teken er op en als verjaarscadeautje ontving ik manchetknopen met een gestileerde afbeelding van die rotsenbeklimmer erop. En bij het bekijken van de horoscopen in de Margriet of in een krant zocht ik altijd naar wat de voorspellingen voor een Steenbok waren. Niet dat ik er veel waarde aan hechtte, maar ach, je weet maar nooit.
Op een gegeven ogenblik werd er een keer een horoscoop van mij getrokken. Die ging niet alleen uit van de geboortedatum, maar beschouwde ook het exacte uur en plaats van geb00rte. En zo leerde ik dat ik net nog een Boogschutter was. De washandjes verdwenen bij de lompen en de manchetknopen heb ik nooit meer gedragen. En ik keek bij de horoscopen niet meer wat de Steenbok mocht verwachten, maar was benieuwd wat de Boogschutter stond te wachten. Ik vond ook dat de algemene omschrijving van een Boogschutter mij beter paste dan die van de Steenbok.
Mijn onvolprezen Mariakalender liet gisteren zijn licht schijnen over de Boogschutter: “Boogschutter is het astrologische teken van mensen die geboren zijn tussen ongeveer 23 november en ongeveer 21 december en is het negende teken van de dierenriem. Vaak genoemde kenmerken van Boogschutters zijn: geestig, humoristisch, vrijheidslievend, vrij van geest, idealistisch, sterk geloof, moreel, vaak met een religieuze achtergrond, rechtvaardig, intelligent, positief, eerlijk, oprecht, zelfverzekerd, ondernemend, ambitieus, energiek, actief, veelzijdig, avontuurlijk, neemt risico’s, onafhankelijk, toegankelijk, warm, vrolijk sympathiek, temperamentvol, ongeduldig, indiscreet, roekeloos, spontaan, kinderlijk.
Zelden zag ik mijzelf treffender omschreven. Ik had natuurlijk al wel zo’n vermoeden, maar nu zag ik al mijn kwaliteiten haarfijn omschreven. En niet zo maar door de eerste de beste, nee, door mijn eigen Mariakalender die, het kan toch niet anders, onder Maagdelijke zegen geschreven is. Ik ben een Boogschutter! Maar waar mijn pijlen landen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.