Bosrand 5 Perikelen

Vandaag geen beschouwingen, geen psychologie van de koude grond, geen mijmeringen maar gewoon een verslag van perikelen waar je op vakantie, of in ieder geval van huis weg, eigenlijk geen doen mee wilt hebben.Het lijkt een rustige dag te worden.
Eerste perikel.
Ik leefde in de veronderstelling dat ik ruim voor het begin van mijn verblijf hier aan de bosrand het had geregeld. Ik dacht dat ik via Internet aan mijn krant had opgegeven dat ik een tijdje het dagelijkse nieuwsblad op mijn vakantieadres bezorgd wilde krijgen. Ik dacht mij te herinneren dat ik te horen had gekregen wanneer dat zou kunnen in gaan. Afgelopen dinsdag. Maar die dag stak er geen krant uit de brievenbus. Dat was maar goed ook, wan die was dan goed nat geregend. Maar ook woensdag geen krant en vanochtend evenmin. Ik bel de bezorgdienst van ons dagblad. Lang wachten, waarschijnlijk zijn er heel veel klachten of heel weinig klachtenafhandelaars. Het abonnement blijkt op naam van Gade te staan want als ik de adresgegevens heb verstrekt wordt ik keurig met de achternaam van Gade aangesproken. Nee, de vriendelijke juffrouw kan in haar bestanden niets vinden waaruit blijkt dat de krant mee op vakantie zou gaan.Waarschijnlijk heb ik een knopje te veel of te weinig ingedrukt en is het verzoek niet overgekomen. Vanaf dinsdag wordt de krant hier bezorgd. Nog vier trouwloze dagen. De klachtenjuffrouw wenst mijnheer Verberne nog een prettige dag.
Tweede perikel
Op het terras van de inmiddels door ons gefrequenteerde ijs- en koffiesalon zit ik wat te spelen met mijn mobieltje.Er kan geen verbinding gemaakt worden met het 4 G-netwerk en ik heb wel eens gehoord dat uit en weer aanzetten dan wel eens een remedie kan zijn. Ik zet mijn mobieltje uit en weer aan. Het apparaat vraagt een toegangscode.Ik tik vier cijfers in, naar mijn beste weten mijn code.FOUT! Nog een keer. Weer FOUT, nog één poging over. Weer in ons vakantiehuisje bel ik met het toestel van Gade Zoonlief wat te doen. Hij stelt mij gerust. Hij adviseert mij de site van KPN  te bekijken en daar vind ik dat zij mij aan mijn PUKcode kunnen helpen. Ik vul de gegevens in, maar hoe kom ik aan het nummer van mijn SIMkaart, hoe kom ik überhaupt bij dat kaartje en krijg ik mijn telefoon open. Weer Zoonlief bellen en hij legt mij uit dat een paperclip de oplossing is. Warempel, het werkt. Leve mijn zoon.Ik krijg weer verbinding met mijn eigen toestel.
Te veel perikelen voor een vakantiedag.

Eén reactie op Bosrand 5 Perikelen

  1. Marianne Wijers van Loosbroek ben inmiddels een trouwe lezer geworde schreef:

    Rustig blijven jan, je heb toch vakantie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.