Burgemeester-2

Ik was oprecht van plan vandaag te schrijven over de twee films die ik dit weekend zag. En het dan te hebben over het verschil tussen dat gladde Amerikaanse product waar niets aan de verbeelding werd overgelaten en waar ik maar steeds zat te wachten op het moment dat George Clooney toch ook nog iets zou zeggen over Nespresso. En de film die ik op zaterdagavond zag , in 3-D. Ik zag op zondagochtend in Arnhem The Descendants. Mijn god, wat een draak. Zo expliciet, zo gladjes. Goed, de meningen in ons gezelschap waren verdeeld. Sommigen waren geraakt, maar ik vond het veel ‘schönfilmerei” en saai en voorspelbaar. Hoe anders de film ‘Hugo’ van Martin Scorcese. Sprookjesachtig, vertederend en natuurlijk wint Ben Kingsley het van George Clooney. Over die twee films had ik dus willen schrijven en daar een gedegen analyse op willen loslaten. Vannacht had ik tijd genoeg om daar over na te denken. Het slapen wilde bij mij, noch bij Gade goed lukken, dus schoten al delen van zinnetjes door mijn hoofd. Briljante zinnetjes, maar in die halfslaap zijn ze niet blijven hangen. Waar blijven toch de half afgemaakte gedachten, die nooit helemaal uitgesproken woorden? Ergens in het universum of op een piepklein plekje in mijn brein moeten die gedachten nog rondzweven. Maar ik zal niet over die films schrijven.
Toen ik vanochtend mijn mailbox opendeed stond daar een bericht van een van mijn trouwe lezers. Hij refereerde aan mijn blog van 22-01-12 en schreef “En zo wordt de boze droom toch werkelijkheid”. Ik schreef daar over de mogelijkheid dat Sharon Dijksma burgemeesterskandidaat was in de volgende bewoordingen: “Een min of meer mislukt staatssecretariaat op het conto hebben en binnen de fractie geen toonaangevende rol meer spelen, lijken mij  geen aanbevelingen voor deze baan. En louter ervaring in de beschutting van een partij of het Haagse pluche? Nee hè, ook geen pre. Maar er zijn mensen die omhoog vallen bij gebrek aan inhoud. Hopelijk landen zij niet in mijn stad.” Nijmegen als decor van een eng scenario. Ik hoop nu maar dat de raadsleden zo veel van de stad houden dat zij het voorstel van de vertrouwenscommissie niet volgen.

2 reacties op Burgemeester-2

 1. jack beurskens schreef:

  En ik heb Sharon in mijn docententijd aan de Sociale Academie persoonlijk leren kennen als een pittig en goed geinfomeerde tante, waar ik flink en stevig mee heb kunnen discussieren. Jeugdsentiment???

 2. babette degraeve schreef:

  lief Jantje,
  Hoewel ik je mening deel wordt in je reactie op de mogelijke nieuwe burgemeester ook niet veel aan de verbeelding overgelaten,… ook een beetje Amerikaans bloed?
  knuffel!
  Babette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *