Cadeautje

Een van de vervelende bijkomstigheden bij een verjaardag is dat je gevraagd wordt of je nog wensen hebt. En op het gebied van verjaardagscadeautjes heb ik weinig wensen. Er is nauwelijks iets waar ik opzit te wachten en waar alleen een cadeautje uitkomst kan brengen. Natuurlijk is het leuk om je te laten verassen en een boek te krijgen dat je zelf nooit aangeschaft zou hebben maar dat toch meer dan de moeite waard lijkt te zijn.
Mijn afgelopen verjaardag, nu al weer bijna 3 maanden geleden, antwoordde ik mensen die mij vroegen waar ze mij blij mee konden maken: “Met een gezamenlijk uitje. Maakt niet uit wat, maar een uitje. Bij voorkeur samen met de  schenkers.” En in twee gevallen leverde dat een aardig resultaat op en bezocht ik met de gulle gevers een voorstelling van Paulien Cornelissen. Het aardige was dat ook Gade in het huldeblijk werd betrokken en wij gevieren een plezierige avond beleefden.
Van een ander bevriend echtpaar kreeg ik bij die gelegenheid een aantal keuzemogelijkheden voorgelegd. Een daarvan was een zo goed als geheel verzorgd dagje Amsterdam inclusief het bijwonen van een uitzending ‘Podium Witteman’. Dat is een muziekprogramma op de vroege zondagavond waar Gade en ik trouwe kijkers van zijn. Gisteren was de feestelijke concretisering van het cadeau. Geheel verzorgd betekende ook dat de auto van het bevriende paar precies op de afgesproken tijd voorreed en genoeglijk koutend wij ons gevieren naar de hoofdstad begaven. Op weg naar De Hallen, een complex dat ooit diende als tramremise maar nu een broedplaats was voor tal van initiatieven, winkels, restaurants, podia. Het herbergt ook de studio van waaruit het programma wordt uitgezonden. Het wordt echt een feestdag met een uitgebreide lunch op een zonnig terras, het plezierig slenteren langs de winkeltjes en natuurlijk de opname zelf. Zo’n blik achter de schermen is altijd leuk, zeker ook als wij na thuiskomst de uitzending terug zien. Uitgebreid zijn we in het publiek in beeld. Maakt het cadeau, ijdeltuit die ik ben, alleen maar mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *