Contact

De reis naar Drenthe duurde twee keer langer dan normaal. We waren vergeten hoe druk het op de wegen is op vrijdagmiddag. En als ergens, ook al is het maar in de buurt van het af te leggen traject, een vrachtwagen omkukelt  of een stukje vangrail meeneemt, dan zit je al gauw aan dubbele reistijden. Hoe anders was dat de avond te voren toen we nog sneller dan de tomtom aangaf van Nijmegen naar Amsterdam en terug reden.In Amsterdam bezochten we ‘Gesualdo’, een schokkende, maar aansprekende productie van het Nederlands Kamerkoor en De Warme Winkel. Fraai gezongen madrigalen in een setting van veel bloed, marteling, wreedheid en seks. Een duivels prentenboek met hemelse muziek. Zeer de moeite waard in een uitverkochte zaal.
Voor mijn doen liep ik in Amsterdam ongekende afstanden van de parkeergarage naar de schouwburg. Een loopje dat bijdroeg aan het succes van de avond.
Ik had daarover gisteren al willen berichten maar de wifi-verbinding in het boshuis van neef G liet het afweten. Dat werd dus en blogloze dag. Maar verder was het weer goed aankomen, uitbundig welkom geheten door de kat in dit paradijselijk stukje Drenthe. Nog rustiger dan anders door het ontbreken van de wifi. Vanochtend is dat weer hersteld. Een vriendelijke helpdesker leidde ons door een woud van aanwijzingen, aan- en uitzettende modems en twintigcijferige codes weer op het juiste spoor. Om een ander gerealiseerd te krijgen was er regelmatig telefonisch contact met Neef  die in New York zat om van hem informatie te krijgen die de helpdesk nodig had om ons verder te helpen. En nu doet doet alles het weer. We kunnen weer Internetten.Het is gek hoe ik gehecht ben aan die mogelijkheid om in no time informatie te zoeken en te vinden. Van de ene kant is het een heerlijk gevoel om even geen contact met de virtuele wereld te hebben en genoeg te hebben aan het huisje en elkaar. Van de andere kant is het ook weer goed dat te kunnen delen in de dagelijkse 300+ woorden. Bij dezen.

1 reacties op Contact

  1. Rein Verdijk schreef:

    Jan bij gebrek aan WiFi kun je de mobiele telefoon instellen op een persoonlijke hotspot.
    Vervolgens kun je dan met Bluetooth of een kabeltje verbinding maken met je laptop en je blog aldus via je telefoon op het internet gooien! 😄
    Dus in het vervolg geen excuus meer om je blog niet te plaatsen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *