Denia 1

23/4/11 16.30 uur

Sommige geloven noemen dit Stille Zaterdag. Maar de herrie in de plaatselijk supermarkt is ooverdovend. Spanjaarden praten hard, heel hard. En ze duwen met hun winkelwagentjes een opening in de mensenmassa waar dat eigenlijk niet kan. Gisteren zijn Gade en ik hier aangekomen. 10 dagen vakantie. De reis klopte tot op de minuut. De huurauto is comfortabel en het huisje navenant. Het ligt tegen de berg aan die over het havenplaatsje Denia uitkijkt. Denia, hebben we vanmiddag ontdekt, heeft twee gezichten. Het ene is foeilelijk. Te hoge flats,te veel autos in te smalle straatjes. Het andere gezicht is een mooi doorgroefd oud gelaat van middeleeuwse straatjes, maar op dat gezicht wordt een fikse facelift uitgevoerd. Met als tijdelijk resultaat een gehavend gelaat vol gaten en littekens, maar straks… Dat wordt nog even afwachten.
En het weer? In Nederland is het iets warmer, hier is het een aangename 22 graden in de schaduw, met af en toe een spetje en dan weer stralende zon. En ons huisje heeft voor elke zonnestand een terrasje, al dan niet in de schaduw. Het bevalt me en mijn reiskoorts is gezakt. Zelfs van verhoging is geen sprake meer.

Tweede Paasdag, 25/4/11 11.25 uur
Als Christus op paaszondag niet verrezen zou zijn, dan was hij hier in Denia wel degelijk opgestaan. Tegen 10 uur rolt het geluid van trommels en klaroenstoten vanuit het dorp tegen de helling waar ons tijdelijk verblijf staat.Het wordt gevolgd door vuurwerkknallen. Daar wordt een normaal mens nog wakker van, laat staan en opgestane heer.

Later in de middag beleven we een gedeeltelijke hemelvaart als Gade en ik de ruïnes van het kasteel van Debia bezoeken. Een steile weg omhoog wordt moeiteloos genomen. De Middelllandse Zee ligt aan onze voeten. Zo blauw, zo blauw. Weer beneden ontdekken we de genoegens van de tapas: carne con tomates en caracoles.

We slapen een gat in de dag. Vanmiddag op zoek naar een café waar ze WiFi en koffie hebben. En laat dat nu gelukt zijn.

Net nog bijna een Duitser zien verdrinken in de Middellandse Zee. Verzoop bijna door een hoge golf in een zeegrot. Er zijn slechtere manieren om te gaan.

2 reacties op Denia 1

  1. Wim van Dam schreef:

    Ik wens jullie veel plezier. Leuk verslagje!!! Je ziet dat er hele trouwe lezers zijn. We hebben fantastische paasdagen gehad. Gisteren 25 graden, vandaag 24. Morgen schijnt het wat minder te worden. Maar we zien wel. Jullie moeten natuurlijk ook het gevoel hebben niet helemaal voor niks helemaal naar Zuid-Spanje te zijn gegaan. Het is jullie van harte gegund.
    Groetjes,
    Wim

  2. jack beurskens schreef:

    mucho placer y hasta la vista (kun je je boekje even gebruiken …..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *