Dieet

Ik zwem geregeld, liever gezegd ik doe aqua-gym voor 50+. Maar daar gaat het vandaag helemaal niet over. Een groot deel van mijn wekelijkse groepje komt uit een aanpalend dorpje. Op de een of andere manier ben ik bij dat groepje gaan horen en word ik uitgenodigd om na het waterplezier bij hen in de kring te komen zitten voor het afsluitend kopje koffie dat bij de toegangsprijs is inbegrepen. We babbelen dan over het weer en meer van dat soort belangrijke zaken, geven commentaar op de wijze van begeleiding door de badjuffrouw.
Ik heb wat met dat groepje. Destijds was ik in behandeling bij een fysiotherapeute in dat dorp en nu al weer 10 jaar geleden kwam ik via haar bij de diëtiste uit dat zelfde dorp terecht. Zij is mijn charmante stok achter de deur, waardoor mijn gewicht, weliswaar te veel, min of meer op peil blijft. Dit keer komt, vraag me niet waarom, het gesprek op afvallen en het werk van de diëtiste. Een groot aantal dames uit mijn groepje is ook ooit op consult geweest bij mijn diëtiste en het commentaar is niet van de lucht. Een aantal dames is opgehouden met zich door haar te late begeleiden. Ik hoor opmerkingen als: “Ik ben twee keer bij haar geweest, maar nog niks afgevallen.”  Waarschijnlijk leefde zij in de oprechte veronderstelling dat een bezoek aan de diëtiste voldoende was om af te vallen. Dat je ook je eetgewoonten en mogelijk je bewegingspatroon wat moest aanpassen, was aan dovemansoren gezegd getuige een andere opmerking die mij toevertrouwd werd: “Ik zou eigenlijk voor het ontbijt van haar niet meer dan twee sneetjes mogen nemen, maar ik eet er mijn hele leven elke ochtend vier. Ik vind brood zo lekker. Ik blijf bij mijn vier sneetjes.” Jammer dat in de geschreven tekst het smeuïge dialect van het dorp verloren gaat.
Ik vertel mijn wedervaren als ik vanochtend bij de diëtiste op consult ben. Er zou eigenlijk nog wat af moeten is haar advies: “Probeer de stiekeme tussendoortjes te laten staan.” Ik begrijp het advies, maar heb ook begrip voor de dames van mijn zwemgroepje. Tussendoortjes, ik vind ze zo lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.