Dierendokter

Houdt u niet van kattenverhalen, lees dan niet verder. Zien we elkaar morgen misschien wel weer. Maar bent u wel benieuwd naar een Harrie-update dan zijn de komenden rond de 300 woorden zeer wel aan u besteed.
Harrie woont nu zeer tot haar genoegen zeventien dagen bij ons. En het genoegen is wederzijds. Zij heeft zich een vast plaatsje in huis veroverd, een plaats die vaak overeenkomt met de favoriete plekjes van onze vorige kat Thomas. Net als hij rust zij ’s ochtend bij voorkeur op mijn bureau, zoals te zien is op mijn Facebookpagina. Ook ligt ze graag op de traptrede die ook Thomas voorkeur had. Een risicovol plaatsje, want Harrie is gitzwart en op een donkere traptrede verdwijnt ze uit het zicht. Een jammerlijke verbrijzeling ligt op de loer. Harrie is altijd bij voorkeur in de buurt, beschouwt mij van tijd tot tijd als klimrots, maar geniet er, net zoals wij, van om zacht spinnend op schoot te liggen en bij te komen van wat wij de dolle vijf minuten noemen en het hele huis zijn renbaan is geworden. Maar Harrie snottert ook nog steeds een beetje. De dierenarts gebeld, onze eigen dierenarts. Die raadt ons ter kostenbesparing aan om contact op te nemen met de arts die aan het asiel verbonden is, waar Harrie kort verbleven heeft. Harrie valt nog onder de garantie. Afspraak gemaakt en vanochtend met Harrie naar de dierendokter. Ze heet Cathelijne. Nomen est omen. Ze neemt Harrie in ogenschouw, die het maar niets vindt, zo’n onderzoekje. De weg er naar toe in zijn smalle kattenkooitje vond ze al een verschrikking en een dokter, hoe aardig en charmant ook, helemaal niets.
Cathelijne is tevreden over hoe onze kat er uitziet. Glanzende vacht en goed op gewicht, bijna anderhalve kilo. De arts dient haar een pipetje tegen vlooien en dergelijk ongerief toe en ik krijg voor haar een oogzalfje mee, drie keer daags een week lang toedienen en pas over een paar weken zijn tweede spuit.
Als we weer thuis zijn begin ik aan dit blog. Harrie ligt op zijn doekje naast me te slapen, uitgeteld bij te komen van een enerverend ochtendje bij de dierendokter.

9 reacties op Dierendokter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *