Evenwicht

Wat kan er in een half uur veel gebeuren, te veel bijna voor 350 woorden. Ex is op bezoek, het is het eind van zondagmiddag, zo tegen zessen. Zij heeft haar fiets, weliswaar op slot, maar niet aan de ketting, in onze voortuin gestald. Als zij weg gaat, staat haar fiets er niet meer! Gestolen! Wel lopen naar links de straat uit, geen fiets te bekennen. Ik ben verbaasd hoe laconiek Ex dit soort dingen opneemt. Ze maakt zich vooral zorgen over het verlies van dat lekkere regenpak, dat in de fietstas zat. Gade biedt aan haar naar huis te brengen. Als zij rechts de straat uitrijden en ik ook die kant uitloop, je weet immers maar nooit of de fiets toch nog ergens staat, zie ik de auto even verderop stoppen. En ja hoor, daar staat haar rijwiel. Niet weggegooid, omgeduwd of kapot getrapt, maar volledig in tact. Is ook niet te sjouwen, zo’n elektrische fiets op slot, met aan ieder kant een volle fietstas. Geen wonder dat het geboefte hem heeft laten staan. Einde avontuur denk je dan. Ex op weg naar huis. Na een kwartiertje gaat de telefoon. Dochter belt met de mededeling dat zij gebeld is door een jongeman die zo juist haar moeders (mijn Ex dus) tas heeft gevonden met daarin een telefoon. Hij heeft het eerste het beste nummer gebeld, dat van Dochter. Zij  heeft met de aardige vinder afgesproken dat hij de tas bij mij zal afgeven. Dan gaat weer mijn telefoon. Ex meldt zich met de vraag of zij haar tas bij ons heeft laten liggen. Nee, dus, maar ik kan haar wel vertellen dat die gevonden is. Terwijl ik haar nog aan de lijn heb, belt de goede vinder aan, met de tas. Ik geef hem mijn telefoon om mijn gesprek met Ex af te maken. In de consternatie heeft Ex haar tas los op de bagagedrager gezet en die is er voor haar  ongemerkt afgevallen.
En zo maken we binnen een half uur kennis met een dief die het gezeul met een op slot staande fiets te veel vond en een aardige vinder van een tas, die naar behoren daarvoor beloond is. Goed en kwaad. Er is evenwicht in de wereld, maar het is wel te veel voor 350 woorden. Het zijn er 382 geworden.

1 reacties op Evenwicht

  1. Thea Weijers schreef:

    Jan, wat een schok, slechte praktijken in onze straat! Mijn werelbeeld dreigde te kantelen, maar gelukkig is er dan ook die andere kant en blijft het overeind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *