Failliet

Zo een keer in de week ga ik of Gade naar een goede biologische slager. Dan slaan we voor een paar dagen het vlees in. Wat kipblokjes, kalkoenfilet, biefreepjes, steak bavette, lamsmerguez en een enkele keer de aanbieding, slavinken  drie voor twee of iets dergelijks. Vaak ook nog wat broodbeleg. Allemaal prima vlees dat thuis in de het vriesvak gaat. Het bedienend personeel is niet alleen aardig, maar geeft gevraagd ook nog geduldig adviezen hoe het vlees te bereiden. Zo hoor ik vandaag hoe een Engelstalige klant in zijn moerstaal uitleg krijgt hoe een mooi stuk vlees op de barbecue volledig tot zijn recht kan komen en daarvoor in de juiste maat gesneden wordt.
Ik reken mijn aankoop voor deze week af. De slager heeft ook een spaarsysteem. Bij besteding van € 5,00 krijg je 1 punt en 100 punten geeft recht op € 10,00 korting bij een aankoop. Die punten hoef je niet zelf bij te houden , dat doet de slager via een op een bankpasje gelijkende klantenkaart die je ook door de pinautomaat moet halen. Je kunt nog meer cadeaus voor je punten krijgen zoals een fles wijn of een workshop worst maken. Maar ik houd het bij mijn tientje korting als ik ik 100 punten bij elkaar heb. 100 punten staan voor 500 euro aan aankopen. Als ik het goed omreken betekent dat een korting van 2%. Niet om echt wakker van te liggen maar alle kleine beetjes helpen en een tientje ineens lijkt toch altijd meer dan 2% korting bij een aankoop van een luttel bedrag.
Vandaag biedt ik mijn spaarkaart zoals gebruikelijk aan en krijg dan te horen dat het bedrijf dat de spaargeschiedenis administreert failliet is. De achtergronden van het faillissement krijg ik niet te horen, maar ik krijg wel de verzekering dat mij opgespaarde punten niet verloren gaan.De klantenkaart werkt niet meer, maar ik krijg een handgeschreven kaartje mee waarop staat dat ik al weer 32 punten heb gespaard. Spaarkaart of geen spaarkaart, het vlees zal er niet minder om smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *