Fiets

Vier weken geleden bestelde ik een nieuwe fiets. Een driewieler omdat ik door allerlei ongemak mij niet meer helemaal zeker voel op een tweewieler. Zeker met afstappen. Ik ben wat gekrompen en de fiets werd mij een beetje te hoog. Dus naar een mooi alternatief gezocht. En dat lijkt gevonden te zijn in een helblauw exemplaar met zeven versnellingen en ook nog eens elektrisch ondersteund. Het proefritje bevalt mij uitstekend en de koop wordt gesloten. Levertijd zo’n zes weken. Ik ben dan ook wat verbaasd als ik gebeld wordt de leverancier dat hij de fiets kan komen afleveren en afstellen. Hij kan er voor half een zijn. Ik zeg hem dat dat slecht uitkomt omdat ik om kwart voor een bij de fysiotherapeut moet zijn. De fietsenmeneer heeft het kennelijk erg druk, want ik krijg niet de tijd om uit te leggen  dat ik er dan niet ben en al op weg naar de fysio. “Ik ben er voor half een”, is het laatste dat ik hem hoor zeggen voordat de verbinding verbroken wordt.
Als ik terug kom van de behandeling staat er een fraaie driewieler in de gang. Ik bekijk hem vluchtig. Gade heeft de meneer ontvangen en afgesproken dat hij er om drie uur weer is om de fiets af te stelen op mijn eigen maten.
Precies om drie uur is hij er. Ik manoeuvreer het rijwiel naar buiten. Dat gaat opmerkelijk gemakkelijk. Stoel en stuur worden op voor mij de meest comfortabele wijze afgesteld. Ik constateer dat de bestelde spiegel er niet bij zit.De meneer zegt dat dat wel in orde komt En nu een eindje rijden. “Altijd wegrijden in de eerste versnelling,” is het advies van de vriendelijke meneer. En dan pas merk ik dat er geen trapondersteuning op de fiets zit! De meneer kijkt op de pakbon. En dat zou toch eigenlijk wel moeten. Hij heeft de verkeerde fiets bij zich. Het vehikel wordt weer in zijn bestelbus geladen. Hij zegt het te gaan uitzoeken. Een half uurtje laten belt hij dat ze een grote vergissing hebben gemaakt. Mijn fiets komt pas over een, twee weken van de fabriek. Dat klopt ook beter met de eerder afgesproken levertijd.De meneer put zich uit in duizenden excuses. Hoe vervelend hij het vindt, net nu het zo’n mooi weekend lijkt worden.  Ik zeg dat ik toch niet van plan was om met 32° te gaan fietsen.

Eén reactie op Fiets

  1. Dorry schreef:

    Fietsie foetsie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *