Weerstand

Ik heb het al eens vaker gehad over mijn activiteiten op fitnessgebied. Nu is het weer eens tijd voor een update, want er is het een en ander veranderd. Jarenlang, niet meer is precies na te gaan, fitneste ik elke maandagavond van 18.00 -19.00 uur in de Ooij. Ik kwam daar terecht doordat een bevriende fysiotherapeute daar praktijk hield. Het was een plezierig klein clubje. Aanvankelijk was ik de enige man tussen vier, vijf vrouwen. Fitnessen is nu niet mijn grootste hobby, maar Gade en de bevriende fysiotherapeute bleven er op hameren hoe belangrijk het voor mij wel niet was om geregeld te bewegen. Met gezonde tegenzin ging ik dus trouw naar mijn wekelijks oefenuurtje en deed mijn kunstjes op de fiets, de loopband, het roeiapparaat. Er werd veel en gezellig gekletst tussen de bedrijven door. Het was een meer dan genoeglijk groepje. De begeleiding navenant. En als er eens een keer een maandagavond uitviel omdat het tweede paasdag was of ik elders bezig moest zijn, was er altijd de mogelijkheid om het verloren uur elders in de week in te halen. Ik heb van die ruimschoots aangeboden mogelijkheid nooit gebruik gemaakt. Fitness, dacht ik, is mooi, maar het moet niet te gek worden.
Met ingang van dit seizoen ben ik weg uit de Ooij. Niet omdat het groepje mij niet meer beviel, integendeel zou ik haast willen zeggen, maar omdat ik in een revalidatieprogramma terecht kwam bij een Nijmeegse instelling. Na zes weken hartrevalidatie was er de mogelijkheid in dat goed geoutilleerde instituut aan de slag te blijven. En nu ben ik daar elke dinsdagmiddag een uurtje bezig. Er wordt weer gelopen en gefietst en verder een reeks instrumenten voor de diverse spiergroepen afgewerkt met trekken en duwen in allerlei richtingen. Dat alles met wisselende weerstand, zowel van het apparaat als van mij. En de begeleiding is deskundig en charmant.
Vorige week moest ik overslaan. Ik was op een Achterhoekse vakantie. Deze week heb ik die overgeslagen beurt ingehaald! Twee keer in de week gefitnest! Nooit eerder vertoond. En het voelde nog goed aan ook. Ik heb misschien wel de Schwarzenegger in mij ontdekt.

1 reacties op Weerstand

  1. Gerard Tonen schreef:

    Nu nog gouverneur van Californië worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *