Flirt

Ik begeef me op glad ijs als ik iets ga schrijven over #me too of erger nog #Ihave. Ik ga dat hier nu allemaal niet uitleggen. De media hebben daar de laatste dagen meer dan vol mee gestaan en als dat gemist is ben ik benieuwd naar de steen waar u onder hebt gezeten. Ik vind het een lastig onderwerp. Wanneer gaat een onschuldige flirt over in een ongewenste intimiteit. En bestaat een onschuldige flirt wel? Is het een subtiel spel in aantrekken en aantrekkelijk gevonden worden of is het een botte versiertruc gespeend van elke nuance, speelsheid of fijnzinnigheid. Voor mij kenmerken van een goede flirt. De versiertruc is de naam flirt niet waardig.
Ik sla er de Dikke van Dale op na en lees bij flirt: “niet-serieuze, vrijblijvende hofmakerij.” Dan volgen een aantal mogelijke flirts: caféflirt, fileflirt, treinflirt, vakantieflirt,weekendflirt. Keuze te over. Bij de omschrijving van het werkwoord lees ik dat het gaat om op niet-serieuze wijze, vrijblijvend een ander of elkaar het hof maken. Die toevoeging ‘elkaar’ spreekt mij wel aan. Geeft de wederzijdsheid aan en benadrukt het speelse karakter van een goede flirt. Flirten doe je met zijn tweeën, anders is het maar een trieste solo- bezigheid die in niets eindigt, oplost in oneindigheid en verzandt in eenzaamheid. Maar als het spel in al zijn finesses van beide kanten goed gespeeld wordt is er geen sprake van #metoo of #Ihave. Ik lanceer de nieuwe hashtag #wedid.
Er moet mij nog iets van het hart over de omgang tussen mensen in het algemeen en de seksen in het bijzonder. Afgelopen zaterdag becommentarieerde Hans Kraay jr (die toevoeging geeft al aan dat hij nooit helemaal volwassen is geworden) bij FOX het optreden van de Duitse voetbalscheidsrechter Bibiane Steinhaus. Zij is de eerste vrouw die op het hoogste niveau fluit. Volgens kleine Kraay floot zij een puike wedstrijd maar liet dat door de volstrekt overbodige en ongepaste opmerking volgen dat zij voor hem niet uit de kleren hoefde, zij deed hem verder niks. Zelfs co-presentator Twan van Peperstraten verschoot bij zoveel lompheid en sputterde wat tegen. Kraay jr hebben we nooit op enige fijnzinnigheid kunnen betrappen. Voor hem ook een #. #medomoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.