Geert

Als ik vanochtend mijn Facebook opendoe zie ik daar als eerste bericht: “Dat gedrag van Geert (BZV), dat kan toch niet? Of doe ik nu flauw ?” Ik moet even nadenken wat BZV nu wel zou kunnen zijn. Ik ben zelf een trouw kijker, maar noem het gewoon Boer zoekt vrouw. Ik kijk BZV (laten we het nu ook zo maar noemen) niet rechtstreeks. Ik neem het op. Meestal kijk ik het na Homeland. Samen met Gade volg ik de avonturen van Carrie in het verre Kaboel terwijl BZV opgenomen wordt. Dat programma is niet aan Gade besteed, dus in mijn eentje kijk ik dan naar de wederwaardigheden van de boeren en de ene boerin op zoek naar een vrouw. Het is natuurlijk wel een overgang van de stoffige straten van die stad ver weg en de CIA-intriges naar de zompige akkers in een regenachtig Nederland en zijn min of meer hunkerende agrariërs. Maar ik kan het aan. Ik vind het amusant, ondanks die ene boer,  dat oude geile mannetje dat op zoek is naar een vrouw, maar eigenlijk uit is op een huishoudster met happy ending. En met mijn Facebook-vriendin vind ik dat zijn gedrag eigenlijk niet kan. Maar ja, tegenwoordig moeten we overal respect voor hebben, dus waarom dan ook niet voor zijn opmerkingen en doen en weinig laten.
Qua leeftijd zou Geert, want zo heet hij, eigenlijk een identificatiefiguur voor mij moeten zijn, maar ik herken eigenlijk weinig in hem. Ik kweek geen aardbeien en ben ook niet op zoek naar een vrouw. Ik mag Gade mijn gade noemen.
Ik weet van mijzelf  dat ik een genadeloze flirt ben, maar Geerts gedrag en vooral zijn opmerkingen zijn van een mateloze platvloersheid en getuigen op geen enkele manier van enig esprit. Elke spitsvondigheid lijkt hem vreemd. Hij wil alleen maar zijn drie gasten “proeven en ruiken” en doet dat dan ook zonder enige terughoudendheid. Zijn gedrag en uitspraken zijn onbehouwen. Hij is niet van het koken, dat is vrouwenwerk. Vrouwen die hun vaardigheid moeten bewijzen in het bereiden van groentesoep. Groentesoep die minstens net zo lekker moet zijn als die welke zijn overleden vrouw klaar maakte.
Ik ben benieuwd wanneer de eerste vrouw gillend Groningse Geert verlaat. Ik zou hem mooi in zijn eigen soep laten gaar koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *