Gemengd Nieuws

1.
Voor het eerst van mijn leven lees ik wat er op de achterkant van mijn tube tandpasta in heel kleine lettertjes gedrukt staat. Het geheim hoe er uit het mondje van de tube drie niet in elkaar overvloeiende kleuren kunnen komen, wordt niet onthuld. Wel lees ik tot mijn verbazing dat ik deze tandpasta eigenlijk maar twee keer per dag mag gebruiken, goed moet spoelen en de pasta zeker niet inslikken! Er staat niet bij wat er dan zou kunnen gebeuren, maar ik krijg visioenen van langzaam afbrokkelend  glazuur en los zittende kiezen, het tegendeel van wat de tandpasta in veel grotere letters belooft te doen. Voor de zekerheid spoel ik maar een paar keer extra.
2.
Het weer is er geschikt voor en een beetje beweging zou het genezingsproces van mijn ontstoken peesaanhechting goed doen. Zeggen de deskundigen. Gade heeft mijn driewieler al buiten gezet en we hebben een oplossing gevonden om de wandelstok die mij tot steun is op de fiets te bevestigen. Zo’n stok geeft bij het lopen wel degelijk een beetje steun, maar werkt vooral als een ‘safety blanket’, een schijnveiligheid die niet wezenlijk bijdraagt aan een betere voortgang maar een geruststellende werking heeft. En stel dat ik malheur met mijn fiets krijg dan kan ik stokgesteund te voet de tocht naar huis aanvaarden. Ik maak een rondje van ruim een half uur, een soort wijksafari waarin ik niets tegenkom dat ook maar enigszins het vermelden waard is.
3.
Als ik weer thuis ben en tevreden over het fietsrondje dat ik gemaakt heb, haal ik de kussen van de tuinbank naar binnen. Er dreigt regen. Ik zie hoe de buurman in zijn tuin bezig gaat 12 kubieke meter zand uit zes grote  zakken te scheppen. Nu kan ik dat nog op de voet volgen. Over een tijdje zal een schutting die aanblik in de weg staan. Dan komt Harrie, de poes binnen. Een vers gevangen vlinder in haar bek. Een prooi die zij altijd even binnen brengt om trots te laten zien wat zij nu weer verschalkt heeft. Waarschijnlijk kijk ik niet snel genoeg, want zij miauwt zacht en opent daarbij haar bek.Voor de vlinder de uitgelezen mogelijkheid het hazenpad te kiezen en Harrie in opperste verwondering achter te laten. Men zegt dat katten geen gezichtsuitdrukking hebben, maar Harrie ziet er ontzettend bête uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.