Gezondheidscheck

Ik heb een redelijk idee hoe het er met mijn gezondheid voorstaat. De geregelde bezoeken aan specialisten, artsen en therapeuten maken mij dat wel duidelijk. En meer nog dan die bezoeken weet ik zelf wel hoe ik mij voel. De ene dag wat beter dan de ander. Waar dat dan precies vandaan komt, kan ik niet altijd zeggen. In de menselijke machine kan er heel wat misgaan. Eigenlijk is het nog een wonder dat er zoveel goed gaat.
Een mens is vaak op zoek naar de bevestiging van wat hij eigenlijk toch al weet. Ik zeker. Er is geen invullijst, quiz of vragenformulier dat ik oningevuld aan mij voorbij kan laten gaan. Dus nog voordat ik aan dit blog begon, heb ik mij aangemeld bij de site ‘mijn persoonlijk gezondheidscheck’ die zojuist on line is gegaan. Ik wilde weleens weten hoe die vond dat ik ervoor stond. Niet dat ik verwachtte dat mijn situatie door het invullen van die check nu plotseling schrikbarend zou veranderen. Het kopen van een weegschaal doet je ook niet afvallen, daar is meer voor nodig.
Als ik de site aanklik krijg ik al de waarschuwing dat er sprake is van overbelasting, met als gevolg een trage afhandeling. Ik check in, maar ik blijf in hetzelfde scherm hangen. Check nog eens in en dan krijg ik de mededeling dat ik al ingecheckt ben. Ik log opnieuw in met mijn naar hun zeggen zwakke wachtwoord, wordt doorgestuurd naar de pagina waarin ik de vragen moet gaan beantwoorden en daar hang ik nu al bijna drie kwartier op. Tijdens het schrijven van dit stukje kijk ik af en toe op die pagina, maar daar staat nog steeds de mededeling dat de pagina geladen wordt en ook: “Beste bezoeker,¬†Wegens zeer grote belangstelling is het mogelijk dat de website traag reageert. Onze excuses voor het ongemak.” En daar moeten we het dan¬†maar mee doen. Niks geen persoonlijk gezondheidscheck.
Ik voel me vandaag overigens prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *