Golf

Meteo Vista geeft op zijn weerpagina aan dat het vandaag geen golfweer is.Op een schaal van 1-10 krijgt deze dag een 3. Eigenlijk had Gade een golfafspraak met een goede kennis, maar voor de tweede keer lijkt er geen zegen op hun afspraak  te rusten. Wel regen, veel regen. Zelfs de profs die vandaag hun eerste dag spelen op het Dutch Open is de regen te veel geworden. Het spel is stilgelegd. Als deze profs het clubhuis al prefereren boven de baan dan is het logisch dat mooiweergolfers zoals Gade op zoek gaan naar een nieuwe datum om de afspraak gestand te doen.
Er was een tijd dat ik onder allerlei weersomstandigheden golfde. Maar dat is alweer een paar jaar geleden. Zeker twee,drie keer per week was ik op de baan te vinden, sloeg een behoorlijk balletje.Maar op de een of ander manier kwam de klad in mijn spel. Begreep niet hoe ooit nog een bal te kunnen slaan in de door mij gewenste richting. Ik lag er bijkans ’s nachts wakker van en eenmaal weer op de baan vertrouwde ik alleen nog maar mijn houten-7, maar daar kun je lang niet alles mee.Bijna tegelijkertijd liet mijn lijf het steeds meer afweten. Mogelijk was er een verband tussen die twee. Ooit sloeg ik handicap 19, waar ik best tevreden mee was. De 19 verdween, de handicap bleef. En met die 19 verdween ook mijn lol in het golfen. Ik verkocht mijn stokken. Einde golf.
Of ik het mis? Van nature blijf ik niet te lang stilstaan bij zaken die ik niet kan veranderen. Heeft geen enkel net. Wat blijft is de herinnering aan twintig mooie golfjaren, op dat laatste na dan. Vakanties die Gade en ik doorbrachten op mooie banen in Frankrijk en Italië, leuke competities met het team waar ik toen in speelde.
Nu droom ik alleen nog maar dat ik golf. Ook dan raak ik geen bal meer behoorlijk, als ik de bal al raak. Air shots zijn mijn deel. Ik speel tegen mijn overleden broers, die bij leven geen golfstok van dichtbij hebben gezien, maar in mijn droom alleen maar wereldballen slaan.
Joost Luiten, Neerlands hoop in golfdagen staat 61e met +4.

1 reacties op Golf

  1. Marianne Wijers van Loosbroek ben inmiddels een trouwe lezer geworde schreef:

    Heel herkenbaar Jan! Zelfs 25 jaar! Gaat niet meer zo lekker, lustte er wel pap van! Zelfs met buggy wilt het allemaal niet meer goed lukken! Kinderen en kleinkinderen spelen bijna allemaal! Kijk nu met veel plezier naar de klm open, lekker op tv!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *