Harrie²

Ik heb het al een hele tijd niet meer gehad over onze onvolprezen kat Harrie. Daar was op zich dan ook geen enkele reden toe. Harrie ging zijn gangetje en wij het onze, maar voortdurend kruisen die wegen elkaar. In ieder geval tot ons genoegen en naar wij aannemen ook tot dat van Harrie, die wij mede dankzij haar naam toch vooral met ‘hem’ en ‘zijn’ aanspreken. Harrie is hoe dan ook een bevallig meisje, dat het goedvindt dat wij in het zelfde bed slapen als waar Harrie ook in ligt. Wij onder het dekbed, Harrie er boven op. De meeste nachten deelt Harrie ons slaapritme, maar van tijd tot tijd verkiest zij het om elders in huis te overnachten. Harrie is een zelfstandige kat die ons uit dankbaarheid voor onze zorg voor haar met enige regelmaat een door haar gevangen libel komt brengen. Wij hebben haar nog niet Diets kunnen maken  dat wij die harerzijds goedbedoelde geste toch niet zo kunnen waarderen.
Tot op de dag van vandaag hebben wij Harrie beschouwd als een werkelijk unieke kat met zijn glanzende pikzwarte vacht en zijn felgroene ogen. Op de website ‘Kat vermist’ zag ik wel vaker een zwarte kat langs komen, maar meestal had zo’n beest dan nog wel ergens een wit befje of een wit vlekje op een achterpoot. Harrie niet, die is egaal zwart, zo is er geen. Dachten wij. Maar nu is er toch een goede rede om dit stukje de titel Harrie², Harrie in het kwadraat mee te geven.
Een paar uur geleden wandel ik de tuin in en zie hoe Harrie gebiologeerd  naar de ander kant van de vijver kijkt. En daar tussen het groen zit haar evenbeeld, een gitzwarte kat, een half maatje groter dan Harrie, die zacht grommend duidelijk maakt niet op de indringer gesteld te zijn. De twee kijken elkaar loerend aan, op veilige afstand. Als de indringer lijkt te vertrekken , snelt Harrie er achter aan. Een heuse catfight van vier, vijf seconden. De tweede Harrie is waarschijnlijk van mensen uit de buurt die hier pas zijn komen wonen. Het is duidelijk dat de grenzen nog bepaald moeten worden. Hopelijk kunnen wij ze uit elkaar houden. Letterlijk en figuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *