Harrie bericht

We moeten er natuurlijk geen gewoonte van maken, maar ook vandaag sta ik mijn blogruimte, net zo als ik onlangs deed op Werelddierendag, af aan Harrie onze mooie kat. Ben benieuwd wat zij te melden heeft.
“Hallo, hier Harrie. Toen mijn baas als gewoonlijk vanochtend de krant zat te lezen en ik daar  dan graag een spelletje van maak door te proberen onder die krant te kruipen viel mijn oog op een kop in de krant. Nu, na 4 jaar spreek ik de mensentaal nog slecht, zeg maar gerust niet. Maar gelukkig begrijpt mijn baas mijn Miauws al redelijk en snapte hij dat ik graag een stukje wilde schrijven naar aanleiding van wat ik las. Het lezen van de taal van de baas gaat mij gelukkig goed af, zeker als er vette letters worden gebruikt. Van wat ik in die kop las gingen mijn haren wel recht overeind staan en nam mijn staart dreigende proporties aan. Bijna een zelfde reactie als wanneer de buurkatten onder aanvoering van de vermaledijde Niki mijn territoir proberen binnen te dringen. In de TROUW, toch een nette krant, las ik ‘Wie de richtlijn volgt, kan zijn kat eigenlijk niet naar buiten laten’. En toen brak mijn klomp. Daar werd ik, samen met mijn soortgenoten, neergesabeld als een stelletje vuige moordenaars, terwijl wij niet anders doen dan onze natuur volgen, natuur waar jullie mensen zo dol op zeggen te zijn. Wij zouden niet meer los naar buiten mogen en dat alleen omdat wij een te onhandig vogeltje of een te traag muisje verorberen. Aangelijnd zouden we moeten worden of alleen maar binnen moeten blijven. Mens, kom nou toch gauw. Wordt er zo maar voorbij gegaan aan de gezelligheid die wij geven. En de slachtoffers die wij maken zijn nog maar een fractie van wat jullie zelf doen. Wij katten voeren geen oorlog, moorden elkaar niet uit en hoeveel dieren slachten jullie niet elk uur van de dag om als Wiener schnitzel op  je bord te eindigen? Boter op jullie hoofd hebben jullie. Twee Tilburgse juristen menen ons in een kwaad daglicht te moeten stellen en stellen voor ons voor altijd binnen te houden. Levenslang opgesloten. Dat jullie mensen dat elkaar aan doen, daar zou je eens naar moeten kijken. Dat los je niet op door mij en mijn soortgenoten aan te lijnen. Dat jullie mensen een enkelband om doen moet je zelf weten, maar laat ons  met onze vrijheidsdrang met rust! Wij zouden de natuur verstoren, maar ik heb nog nooit een boom in het Braziliaanse regenwoud omgehakt of door een natuurgebied  een snelweg aangelegd. En ons katten dan betichten van vernietiging van de natuur. Hoe durf je. Verbeter de wereld, begin bij je zelf. CAT POWER!!!

3 reacties op Harrie bericht

 1. Loeki schreef:

  Yeah, go Harrie!!!

 2. Rein Verdijk schreef:

  Helemaal eens Harrie! Wanneer gaan we de wolf aanlijnen?????

 3. Liesbeth schreef:

  Midas Dekkers zei van de week een paar zinnige dingen, oa: Weet je hoeveel rupsen een koolmees eet?! Uit die rupsen hadden vlinders kunnen groeien! En alle roodborstjes hebben helaas geen juristen die voor ze naar Rutte gaan om te vragen waarom hij de natuur om zeep helpt! En we hebben met de intensieve landbouw eerst zowat alle roofvogels en marters uit laten sterven, dus het is helemaal niet erg dat katten voor wat predatie-druk zorgen.
  Zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *