Invalbeurt

Beste mensen,
Mijn baas weet dat er mensen zijn die helemaal niet houden van verhalen over katten. Ik zelf snap daar helemaal niets van, geen beter wezen dan een kat. Ik heb het tamelijk goed met mijzelf getroffen. Maar mijn baas wil liever niet over mij schrijven. Hij wil de lezers die niet van katten houden niet verliezen. Daarom mag ik nu zelf voorlopig voor een keer dit blog vullen. Heb ik van de baas deze ruim 300 woorden ter beschikking gekregen en blijft hij zelf mooi buitenschot. Lafaard.
Maar laat ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Harrie. Tenminste dat roepen de baas en het vrouwtje geregeld als ze mij bedoelen. Beetje rare naam voor een meisjespoes, maar ik ben er inmiddels aangewend. Ik vind het ook wel een stoere naam. Ik ben op of rond de eerste september 2015 geboren, gevonden langs de snelweg en toch redelijk goed terecht gekomen. Ik moet niet te enthousiast doen, anders kon het verzorgingsniveau wel eens wat minder worden.
Ik ben wel blij dat ik zelf eens aan het woord kom. Geregeld zag ik een blog van de kat van de bloggende neef van de baas langskomen. Maar dat was dan een grote foto van de kat in kwestie met een lullig onderschriftje. Egotripper. Ik ben niet zo visueel ingesteld, ik ben meer van het woord.
De laatste dagen ben ik het buitenterrein aan het verkennen. Baas maakt zich dan wel zorg dat ik de kuierlatten neem, maar daar hoeft hij niet bang voor te zijn. Te goed kosthuis. Gisteren op mijn verkenningstocht ben ik in de vijver gesodemieterd. Ik werd gebiologeerd door de padden, keek even niet goed uit, gleed weg en hup, daar lag ik midden tussen de padden. En de baas lachen. Geen enkel blijk van medeleven. Hij weet toch dat wij niet van water houden!
Ik hou wel van buiten, vooral ook omdat ik dan mijn vrienden, Moos en Nikki kan ontmoeten. Zij wonen naast mij. Twee flinke jongens, waar ik heerlijk zorgeloos mee kan dollen. Ik hoor de baas dan vaak zeggen dat ik een dapper katje ben. Allicht, ik ben dan wel een stuk kleiner, maar voor de duvel niet bang. Zeker niet voor Moos en Nikki.
Ik heb een makke. Mijn linker oog is al een tijdje ontstoken. Drie keer per dag krijg in een zalfje op mijn oog. Helpt niet echt. Ik heb gehoord dat ze de dierenarts weer gaan consulteren.
De baas zegt dat ik moet afronden . Ik zit al over de 400 woorden. En ik heb nog zoveel te vertellen. Een volgend keer misschien. Laat maar van u horen. De groeten.
Harry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *