Invasie

We hebben een nieuwe buurman. Of liever gezegd we krijgen een nieuwe buurman. Hij heeft het buurhuis gekocht, maar nu al een paar maanden is  er aan gesloopt, verbouwd, herbouwd. Er is nog niet in gewoond. Is ook nog niet mogelijk, want van binnen ziet het huis er uit als een casco dat nog om een volledige invulling vraagt. Een bouwplaats is het, nog lang geen woonplaats.
De buurman heeft ons zijn huissleutel gegeven, want er kunnen mannen en mannetjes komen om de elektriciteitsaanvoer in zijn huis te optimaliseren. Op de een of andere manier zijn zijn en onze toevoer, plus die van een andere buur aan elkaar gekoppeld. Dat wordt dan ook even gesplitst.
Vanochtend stonden er wel vijf werklieden bij mij op de stoep. Ze kwamen werken. Ik zou een nieuwe gasaansluiting krijgen en ook de elektriciteit zou los gekoppeld worden van die van de twee buren. Verbaasd kijk ik hen aan. Heb ik dan geen brief van het elektriciteitsbedrijf gehad? En had mijn gasmeterleverancier dan ook niets laten weten? En wist ik niet dat ik een paar uur zonder gas en stroom zou zitten? Aan mijn gezicht konden ze al zien dat ik van niets wist. Ze maakten me wel duidelijk dat die mooie omtimmeringen van mijn gas- en elektriciteitsmeter zouden moeten sneuvelen. “We hebben wel wat ruimte nodig, meneer!” En of ik misschien weet waar de buurman zijn stoppenkast wenst te hebben. En ja, ook de voortuin gaat even open, om bij de aansluiting te komen. De graafmachine staat al dreigend  op straat! Maar ik weet van niks. De buren niet veel meer.
De mannen overleggen en besluiten zich terug te trekken. Ze zullen bellen voor een nieuwe afspraak. Heeft de buurvrouw ook de tijd om haar kelder te ontruimen, zodat ze er straks goed bij de leidingen kunnen. Langzaam trekken de troepen zich terug. Het graafmachientje wordt weer op de aanhanger gereden. En ja, ze zullen nog iemand langs sturen om mijn meterkast te verwijderen. Drie busjes vol met elektriciteitsmateriaal, gasmeters, schroevendraaiers,  boren, de vijf werkmannen en  nog veel meer vertrekken. Een uur later krijg ik een telefoontje. 11 december komen ze terug. Of ik de buren ook even wil waarschuwen.

1 reacties op Invasie

  1. Paul schreef:

    Haha, hij is geestig Jan, ik zie de oprukkende troepen helemaal voor me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *