Joker

Ik ben een trouwe Alber Heijnklant. De winkel ligt zo goed als om de hoek en dat betekent dat ik de wekelijkse boodschappen gwoon over zes of zeven dagen verspreid. Niks geen gezeul met zware tassen. Elke dag een handvol kleine boodschappen voor de dagelijks behoeften.  Ik heb zelden klachten over AH. Vriendelijke personeel, en op maandag en donderdag mijn eigen vast kassière.
Het enige waardoor je geteisterd wordt zijn de acties, hamsterweken, Eftelingzegels, saunaspaarkaarten, voetbalplaatjes of verzamel ze alle 6-Disney figuurtjes. Het lijkt me toe dat meneer Heijn in de veronderstelling leeft dat hij niets meer kan verkopen zonder dat er een actie voor wat dan ook gaande is. Of we zonder de vraag van de kassajuffrouw of we een zegeltje voor het een en ander willen niets zouden kopen. En dat alles naast haar standaardvragen: “Uw bonuskaart a.u.b.” of  “Spaart u zegels?”.
Deze dagen is het Jokers plakken (extra korting pakken). In het bonnenboekje zit een jokerzegel waarop staat 40 % korting bij een afwasmiddel. Ik plak de zegel op een grote zak vaatwastabletten. Toch mooi ruim 3 euro verdient, denk ik. Maar bij de kassa rekent de scanner toch de gwone prijs. De kassajuffrouw begrijpt het ook niet. Op de zegel staat toch 40 % en in duidelijke lettertjes “afwasmiddel”. En ja, ook zij vindt dat vaatwastabletten een afwasmiddel zijn.  Ik word doorverwezen naar de servicebalie. Ook die juffrouw begrijpt het niet en er wordt een in de Heijnhiërarchie iets hoger iemand bijgehaald. Ik blijk het verkeerd te begrijpen. “Een afwasmiddel is een handafwasmiddel! Dat staat ook in het bonusboekje en dat moet u eerst raadplegen voor u gebruik maakt van de Jokerzegels!” Zo wordt ik streng toegesproken. “Voor het woord handafwasmiddel was geen plaats genoeg op het zegeltje”, krijg ik nog als verklaring. Ik sputter nog even na, wetend dat ik een verloren strijd voer. Zeker als het laatste argument van de strenge assistent-hulpbedrijfsleidster komt: “En ik kan er niets aan doen, dat bepaalt het hoofdkantoor!”
Het is duidelijk. Ik heb mijn jokerzegel voor joker geplakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *