Jolie

Op het moment dat de horeca in verband met het uitbreken van de pandemie moest sluiten, nu al weer een paar maanden geleden, betekende dat ook het einde van het plezierige en wat kneuterige maar gezellige koffiecafeetje aan het begin van mijn straatje. Het sloot voorgoed zijn deuren. De aanvankelijk huiver die er in de straat bestond tegen de vestiging van horeca in het pand dat we vooral kende als een knus sigarenwinkeltje waar je ook terecht kon voor staats- en andere loterijen, felicitatiekaarten en snoepgoed sloeg om in acceptatie. De angst voor overlast door luidruchtige cafébezoekers bleek volledig ongegrond. Niet iedereen was gecharmeerd van de kleurrijke inrichting van ‘De Daale’, zoals de uitspanning heette. Maar het eten was er goed, de appeltaart meer dan smaakvol en de bediening attent en persoonlijk. Ik kwam er graag, al was het maar om te genieten van de charmante uitstraling van een van bedienende personeelsleden. De waardering van  de horeca hangt bij mij, meer dan van de smaak van de koffie, af  van het personeel. Als dat vriendelijk en aardig is, dan is er een boel gewonnen. En bij ‘De Daale’ was dat zeker het geval.
Maar ‘De Daale’ ging dus dicht en er werd gezocht naar nieuwe uitbaters van het pand. Zelfs in deze voor het uitgaansleven zo moeilijke tijd is dat toch gelukt. De afgelopen weken ging het pand volledig op zijn kop. De overdaad aan kleuren ging op de schroothoop,  terrastafeltjes waarvan het blad met inzet van veel huisvlijt een veelkleurig schilderspalet leken werden zwart geschilderd en ook binnen lijkt het nu in niets meer op een drukke uitstalling van gehaakte kleedjes en bonte wandversieringen. Maar het eten en drinken was er van puike kwaliteit. De uitbater kon koken.
Vanmiddag was de opening van het nieuw ingerichte pand met een serene rustgevende uitstraling. Een jonge onderneemster durft het aan. Exit ‘De Daale’, welkom brasserie ‘Jolie’. Het wordt hopelijk net zo’n pleisterplaats als “De Daale’ voor mij was. Tot mijn geruststelling zie ik twee bekende gezichten in de bediening.

1 reacties op Jolie

  1. jan-herman schreef:

    en Ingrid dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *