Kastje

Vaak hangt het leven van een mens aan een draadje. Ik ben vandaag voor 24 uur verbonden door maar liefst zeven draadjes. Zeven draadjes die leiden naar een Holter. Dat is een kastje dat gedurende de komende dag en nacht mijn hartslag registreert en in een tasje om mijn nek hangt. Vanochtend heeft de holterzuster mij voorzien van de plakkers en de draden aangesloten. Naast die automatische registratie via die plakkers op mijn borst drukte zij mij op het hart ook nog een dagboekje bij houden. Aangeven wat ik heb gedaan. Koffie drinken, autorijden en zo. En mocht ik klachten krijgen dan moet ik dat ook opschrijven en op een knopje van het apparaat drukken.  Morgenvroeg moet ik de Holter weer bij haar terugbrengen en dan zal er geanalyseerd worden. Over een tijdje krijg ik te horen hoe en wat.
Deze holterdag is een gevolg van mijn recente ziekenhuisopname. Op de dag van ontslag vond men mijn bloeddruk en hartslag erg laag. Bezorgd werd mij gevraagd of ik niet flauw ging vallen. Nee, ik was niet van plan flauw te vallen. Maar de bevindingen van de medische stand waren voldoende om mij deze holterprocedure te laten ondergaan. Als ze je eenmaal te pakken hebben laten ze je niet gauw meer gaan en word je van het holterkastje naar de muur gestuurd. Op zich is daar in dit geval niks mis mee. Ik beschouw het maar als een uitgebreide APK met gelijk doorsmeren en olie verversen. Het loopt ook mooi synchroon met het werk aan mijn huis. Daar wordt de boel ook weer op orde gebracht en kan het na de ingreep weer jaren er mee door. De metaforen liggen dan voor het opscheppen. Zo van binnen, zo van buiten.
Het wachten is nu op de vloerbedekkers. Die zouden tussen 9 en 11 uur komen om nieuw vinyl te leggen in de bovenkamers. Ze zijn er nog niet. En het is 11 uur geweest. Vraag me af of ik dit in mijn dagboekje moet schrijven en of dat wachten enige invloed heeft op mijn hartslag. Maar dat is dan wel atypisch, want er wordt maar heel af en toe vinyl bij mij gelegd en even af en toe heb ik een Holter aan mijn lijf.  Ik vermoed niet dat er enig verband met mijn hartslag bestaat. Maar dat zal het kastje wel uitwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *