Komst

Ik blader door mijn zaterdagkrant. Nu is een zaterdagkrant voor mij altijd een te omvangrijke stapel papier met veel te veel nieuws, achtergronden en verdieping. Ik snel de koppen, los het kruiswoordraadsel op en blader verder. Het echte lezen van een artikel komt meestal in de loop van het weekend, maar vaak ook niet. Er valt nog zoveel te lezen.
Op de een of ander manier blijft mijn oog hangen op de pagina met mini-advertenties. Dat nadat ik op de pagina met overlijdensberichten heb kunnen constateren dat ik de gemiddelde leeftijd van wier heengaan gememoreerd wordt, nog lang niet bereikt heb. Ik heb statistisch nog wat jaartjes te gaan. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt iemand die nu 71 is, gemiddeld 85 jaar en 5 maanden oud. Statistisch heb ik dus nog 14½ jaar te gaan. Het Bureau houdt de nodige slagen om de arm zoals gezondheidstoestand, familiale belasting en andere al dan niet te beïnvloeden omstandigheden. Maar nog ruim 14 jaar, zou op zich niet gek zijn.
Op de pagina met mini-advertenties waar mannen op zoek zijn naar een vrouw en vrouwen naar een man, waar vakanties worden aangeprezen en een huis in Leiden (bieden vanaf € 625.000) te koop wordt aangeboden staat onder het kopje ‘Welzijn & Gezondheid’ de cryptische mededeling: “Jeshua komt, gaat uit hem tegemoet“.  Verder niets, geen telefoonnummer, geen nadere tijdsaanduiding, geen internetadres, niets. Puur en alleen deze mededeling. Een in mijn ogen nogal tegenstrijdige mededeling. Want stel dat hij (of is het Hij?) inderdaad komt en jij bent niet thuis omdat je uit bent gegaan om hem (Hem?) tegemoet te lopen en je hebt hem gemist (gij kent dag nog uur), staat hij (Hij?) mooi voor een gesloten deur. Bellen en kloppen helpt niet, want je bent er niet.En wat doet Jeshua in zo’n geval. Neemt hij de eerste trein terug? Klopt hij bij de buurman aan (Klopt en u zal worden opengedaan; Matteüs 7:7)?
Als ik zeker wist dat hij komt, zou ik maar rustig thuis blijven wachten. Hij heeft volgens het CBS nog 14,5 jaar de tijd mij te ontmoeten en wie weet nog wel oneindig langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *