Kozijn

Heet, heter, heetst. Ik weet niet waar we ons op dit moment op die schaal bevinden. Het is al heet, maar het zal nog heter worden. Hoe heet het ook wordt het is in ieder geval weer dat niet uitnodigt tot veel actie. Integendeel, een schaduwrijk plekje, een teiltje met koud water om de voeten in onder te dompelen en zo de illusie wekkend dat het allemaal nog wel meevalt. Dochterlief verkeert op een bosrijke camping waar het goed toeven was bij de ochtendkoffie die wij vanochtend met haar dronken. En met de airco in de auto volop aan was het op heen- en terugweg goed te harden. Het is zomer in Nederland en dat zullen we een paar dagen ook weten! Vakantie in eigen land met buitenlandse temperaturen of hoort deze warmte bij het nieuwe normaal?
Is het vandaag allengs een dag van zalig nietsdoen aan het worden, gisteren bruiste de dag nog van activiteit. Gade en ik dachten een oriƫnterend bezoek te brengen aan aan kozijnenfabrikant maar het pakte gans ander uit. Een aantal van ramen in ons huis was aan vervanging toe. Bij sommige dubbelglasvensters lekte het glas, zat er vocht tussen
de twee lagen in en sommige vensters zouden in makelaarstermen nog de waardering ‘in authentieke staat’ meekrijgen. Dat is een fraai huizenverkopers jargon voor ‘oude meuk’. Ons huis stamt uit 1928 en het zo mij niet verbazen als sommige vensters ook al die tijd zijn mee gegaan. Sommige kozijnen kieren zo dat je ze niet eens open hoef te maken om de nodige ventilatie te bewerkstelligen.
Samen met de kozijnenverkoper nemen we de te vervangen ramen door. Wat een mogelijkheden:kiep-kantel, kunststof, hout, houtnerf, binnendraaiend, buitendraaiend, ral 9000, ral 9001, schuif, met middensteun noem maar op , alles is mogelijk. En in de showroom is het allemaal te bekijken. Uiteindelijk zet Gade haar handtekening op de orderbon waar alles beschreven staat. Levertijd zo’n 16 weken. Dan zal het ook wel niet meer zo warm zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.