Kruipruimte

Gade vindt dat het huis een betere isolatie verdiend. Sinds zij haar energie niet meer kwijt hoeft in haar baan is zij van plan het huis aan te pakken. Mij best. Een paar maanden geleden zijn de spouwmuren geïsoleerd en nu acht zij de tijd rijp om ook de vloeren aan te pakken. Zonnepanelen tooien al jaren ons dak, maar nu zal ook de vloer er aan moeten geloven. Ik vind dat allemaal prima.
Toen wij jaren geleden het hele huis kochten bleek dat wij ook een heleboel rommel hadden mee gekocht die opgeslagen lag in de kruipruimte. We hadden de vorige eigenaar niet gevraagd die ook leeg op te leveren en ach, het lag eigenlijk niemand in de weg. Wanneer kom je nu in de kruipruimte? In al die jaren eigenlijk alleen de loodgieter die een oude leiding verving, maar dat was het dan ook wel.
Gade had een meneer uitgenodigd voor een isolatie-offerte. De goede man daalde af in de krochten van ons etablissement en constateerde dat een isolatie zeker zou renderen. Ik had ook niet  anders van hem verwacht. Maar dan moest de kruipruimte wel veel leger gemaakt moeten worden!
Waar haal je iemand vandaan die dat wel even wil doen? In die stoffige, nauwe ruimte kruipen en die dan leeg halen. Omdat de wonderen de wereld nog niet uit zijn liepen wij tegen zo iemand aan die ook nog een vriend had die wel een handje  mee wilde helpen. Gade huurde een aanhangertje en vandaag is de kruipruimte zo goed als leeg gemaakt De buit was verrassend. Oude kranten uit 1968, vogelkooitjes bij de vleet, losse planken, heel veel losse planken en nog meer losse planken, oude leidingen, afvoerpijpen, trapleuningen, resten van een volière. Drie aanhangertjes vol en nog een stel vuilniszakken naar de vuilstort. En niets van die rommel was van ons. Destijds ongemerkt mee gekocht.
De kruipruimte is nu weer bekruipbaar, niet langer een dumpplaats voor overbodige zaken. Met de isolatiemeneer zal binnenkort een afspraak gemaakt worden. We komen er warmpjes bij te zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.