Kwijt

Het zal de warmte wel zijn die ervoor zorgt dat een aantal dingen niet gaan zoals ze horen te gaan. Dat is natuurlijk een verklaring van lik-me-vestje maar ik probeer toch altijd maar en reden te vinden waarom iets onverklaarbaars toch gebeurt. Om te beginnen gisteravond. Ik zet de tv aan, tenminste ik denk de tv aan te zetten. Nu heeft mij afstandsbediening vaker kuren. Als ik er op druk om de tv uit de stand-by modus te halen is het altijd meer weer de vraag of het wel zal lukken. Meestal lukt dan pas na een aantal keren drukken. Als deze keer de tv aangaat verschijnt de merknaam van het toestel op het scherm. Zo ver nog alles normaal, maar dan wordt het scherm helemaal blauw en vervolgens  meldt het de voor mij onbegrijpelijk boodschap ‘disco 14′. Het scherm  springt op zwart en verder gebeurt er niets. Ik zal u het vervolg besparen, uitgebreide telefoontjes met de tv-handelaar en met Ziggo. Die komen met verschillende adviezen die ik stuk voor stuk opvolg, maar geen leidt tot het gewenste resultaat. Er is nieuwe  afstandbediening besteld, maar die komt over 2 tot 3 werkdagen dus kijken we tv op het minischermpje van mijn telefoon. De programma’s worden er niet beter op.
Vanochtend is het warm, heel warm, zeg maar gerust heet. Eerst naar de bakker , dan zoeken we schaduw van een met bomen omzoomd terras op. Cappuccino. We laten de loomheid van de dag in ons toe.  Gade moet nog even de stad in, warmte of niet. Ik verkas naar een ander terras om op haar te wachten. Het is duidelijk dat ‘rokjesdag’ ‘broekjesdag’ is geworden. Na de tosti en rode spa fiets ik naar huis. Gade doet nog een boodschap.Ik pak mijn sleutelbos. Niks sleutelbos. Nee, ook Gade heeft mijn sleutelbos niet, zegt ze. We proberen te reconstrueren of ik vanochtend toen we weggingen met haar of mijn sleutel hebben afgesloten. We komen er niet uit. Kwijt. Het is te warm op mij er heel erg druk over te maken.
“Kijk”, zegt Gade en houdt mijn sleutelbos omhoog “toch in mijn tas!” Mooi toch nog iets dat weer goed komt. Nu de tv nog.

Eén reactie op Kwijt

  1. ineke schreef:

    Wees maar blij dat je geen TV-recensent bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.