La Vergne-10 of Familie

Het valt ons op hoeveel Engelse echtparen hier met hun kinderen op vakantie zijn en daarbij vergezeld lijken te zijn van de ouders van hem of van haar. Dat kunnen we zo van de buitenkant niet zien. Maar het  is opvallend, het valt in ieder geval ons op. Ik heb veel van mijn vader en moeder gehouden, maar ik heb er nooit aan gedacht hen op vakantie mee te nemen. Omgekeerd ben ik ook nooit met hen op vakantie geweest. Zij gingen eenvoudig weg niet op vakantie. Zat er niet aan en zat er niet in. Hooguit een dagje op bedevaart naar Banneux, helemaal in België, dat is een van de weinige uitstapjes die ik herinner met mijn ouders gemaakt te hebben. Misschien is daar mijn Maria-adeptie wel in mij geplant.
Vakantie en familie zijn twee begrippen die voor mij niet oorzakelijk aan elkaar verbonden zijn. Dat betekent niet dat de moeder van Gade ons een aantal keren op vakantietjes begeleidde, maar dat waren meer meerdaagse uitstapjes naar de Wadden, Brugge of Parijs. Niet altijd even geslaagde uitstapjes, maar nu na al die jaren goed genoeg voor een niet al te opwindende anekdote.
Hoe anders is het dit jaar een dagje gelopen. Gade en ik verblijven in de Charente. Dit departement grenst aan de Dordogne en laat dat nu net het gebied zijn waar mijn nicht, de dochter van een mijn zussen al jaren met haar vrouw woont. De TomTom leert mij dat 80 kilometer ons scheiden. Zelden waren wij de afgelopen jaren dichter bij elkaar. De afspraak is dan ook gauw gemaakt. Wij zullen bij hen langs gaan, even op visite bij de Franse nichtjes. Ik ben op mijn familie gesteld. Zelfs in mijn vakantie en het is goed elkaar weer eens te zien en stevig vast te pakken en even bij te praten. Zij wonen op een goddelijke plek in een prachtig huis boven op een heuvel. 360ᵒ vrij uitzicht.
Dinsdag waren we bij hen. Op vakantie en familie en het was gezellig.
Nicht heeft een verklaring voor al die Engelsen met hun ouders. Die laatsten hebben vaak een huisje hier in de buurt en de kinderen komen een paar weken bij hen logeren. Onze ouders hebben geen huisje meer.
Het staat 7-6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *