Less is more

Je hoeft geen kilometers ver te reizen, te wachten voor in-checkbalies, opgepropt in te kleine vliegtuigstoelen met te weinig beenruimte, aan te komen in een te warm land en te merken dat je huurauto toch niet op de juiste plaats staat om een vakantiegevoel te hebben. Ook is het niet nodig dagen, weken, maanden weg te zijn. Ik heb dat tenminste niet (meer) nodig. Een weekendje weg, minder dan twee uur rijden en het vakantiegevoel is al compleet aanwezig. Minder is meer.
Ik maakte ons rustige tripje nog even spannend door, bijna op de eindbestemming, er achter te komen dat ik belangrijke medicijn vergeten was. Ons weekendje weg leek te eindigen voor het begonnen was, somberde ik. Zo niet Gade die aan de slag ging en binnen het uur meedeelde dat zij met medicijn en al reeds in het hotel was.
We waren al tijden van plan af te reizen nar het museum waarvan iedereen die wij spraken zei dat we dat toch echt gezien moesten hebben. Dat voornemen concretiseerde wij nu in het uitstapje van afgelopen weekend. Na een halve dag en een hele nacht in de Auberge (zie blog van gisteren) op naar Voorlinden. Een particulier museum dat, zoals zij zelf op hun website vermelden, mensen, kunst, natuur en architectuur verbindt. In museum Voorlinden krijgen moderne en hedendaagse kunst betekenis voor een breed samengesteld (inter)nationaal publiek. Het museum heeft voor ogen een ontmoetingsplaats te zijn waar mensen graag willen vertoeven. En daarmee is geen woord te veel gezegd.
Ik geniet het meest van de expositie ‘Less is more’, word daardoor het meest aangesproken. Een tentoonstelling die ruimte geeft, waar overdaad verdwenen is en de kunstenaar je meeneemt naar een stil nergens, waar alles eindigt en begint.
En als je niet van musea houdt dan is er nog de tuin van Piet Oudolf, die het museum bloemrijk omkranst. Ik weet goed wijn behoeft geen krans, maar hier versterken tuin en gebouw elkaar. Kunst, architectuur, natuur, de website belooft niets te veel.

2 reacties op Less is more

  1. Harm schreef:

    Ben erg benieuwd. Ga er aanstaande donderdag naar toe. Gr. Harm

  2. Ellen schreef:

    Dat klinkt goed! Wie weet, als ik binnenkort ‘mijn geboortedorp’ weer eens bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *