Maniacs

Zoonlief speelt in een band. Dat doet ie al jaren. Zijn in Nederland overal al geweest. Elke club zagen zij van binnen, elk festivalterrein mochten zij het hunne noemen: Oerol, Zwarte Cross, Parkpop, Concert at Sea en al die andere.
Ik zag hem en zijn kornuiten een paar keer optreden. Toen zij pas begonnen op een achteraf podium aan de Nijmeegse Waalkade, een paar jaar later op het hoofdpodium voor een enthousiaste menigte. Ik werd ook een keer weggeblazen door de Memphis Maniacs, want daar heb ik het over, in een klein zaaltje waar zij speelden op het verjaardagsfeestje van Dochterlief.
De band speelde in België, Berlijn en op Curaçao. En nu gaven zij een groot concert in het Eindhovense Klokgebouw. Voor eigen rekening en risico. Daar moest ik bij zijn. En ik niet alleen. Naaste familieleden werden uitgenodigd voor dit mega-optreden. Anderen kochten een kaartje.
Voor Gade en mij begon de avond met een voedzame en gezellige maaltijd bij mijn Eindhovense ex-schoonzuster. Op de achtergrond en als opwarmertje speelden de Maniacs via YouTube. En dan op naar het Klokgebouw, een oud fabriekscomplex van Philips, zoals alles in Eindhoven van Philips is. Nu is het een evenementenhal. Thuis hebben we de tickets al uitgedraaid. We moeten ons bij de VIP-balie melden. Ja, het kaartje klopt en we krijgen een plastic bandje om onze pols met daarop duidelijk vermeld dat we  ’n VIP zijn. Ik krijg een handjevol consumptiemunten, die ik direct weer verlies en toch ook weer niet. Mijn God, wat is het lang geleden dat ik op zo’n evenement was. Ben wel beschouwd maar een hoogst enkel keer naar een popconcert geweest. Op de Goffertwei. Maar in zo’n hal? Dit moet de eerste keer zijn. Bijna 70 ontdek ik een nieuwe wereld die ik alleen maar ken van filmpjes van Facebook. Nu zit ik er live in.  Maar dat ook weer niet helemaal. Via bevriende relaties krijg ik oordoppen om het geluid wat te dempen. Mijn oren kunnen twee uur keiharde muziek niet meer aan. Maar het wordt wel een denderend feestje met 3.000 enthousisate feestgangers en een aantal toegiften.
Na afloop komt Zoonlief naar het VIPdeck. Hij straalt. Een trotse vader feliciteert hem met zijn optreden.

1 reacties op Maniacs

  1. yvonne schreef:

    Het was helemaal ge-wel-dig, leuk jullie even gezien te hebben, vond de sfeer op de vloer bij het “gewone” volk” (waar ik stond) wel heel wat gezelliger dan bij de VIP”s 😉
    Liefs Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *